23948sdkhjf

Företag satsar på trafiksäkerhetsutbildning för sin personal

Trafikskolans vd: "Vi kan få folk att förstå vilka risker det finns i trafiken".
För fler och fler företag blir trafiksäkerhet en viktig faktor i arbetsmiljön. Det skriver tidningen Smålands Dagblad som rapporterar om trafikskolan i Eksjö som märkt av just detta.

Primärt handlar det om riskutbildning som många företag eftersöker och de görs på råd av arbetsmiljöverket.¨

– Det blir vanligare och vanligare, men det finns så mycket företag där personalen kör bil i sitt arbete. Så det kunde vara fler. Vi kan få folk att förstå vilka risker det finns i trafiken, säger Claes Malmqvist, vd på Eksjö trafikutbildning, till Smålands Dagblad.

Idag är riskutbildning obligatorisk när man tar körkort. Därför är det många äldre som sagt att de tycker att även vuxna, som haft körkort i många år, bör göra den.

– Då har du kanske annan mottaglighet än vad du har när du har haft körkort i till exempel 20 år. Jag hade en kund här som sa dagen efter utbildningen "det här borde alla vuxna människor göra". Jag tror att man får förståelse på ett annat sätt när man har mer livserfarenhet, säger Claes Malmqvist till Smålands Dagblad.

Anders Göth är affärschef på Avononva, vilket är ett av de bolag som genomfört riskutbildnigen. Han säger att personalen varit positiva till att man valt att genomföra den.

– Jag tror att bilden är jättepositiv. Alla var förväntansfulla över att komma hit. En del med lite pirr i magen, men egentligen är det vardag. På ett sätt är det obefogat, då det är så här vi har det alla andra dagar också. Det är positivt och nyttigt. Man tycker att det är värdefullt. En åtgärd kopplat till att vi faktiskt har sett en risk och att vi gör någonting åt risken, så gott vi kan, säger Anders Göth till Smålands Dagblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158