23948sdkhjf

Kewab förvärvar i Dalarna

Familjeägda anläggningsföretaget Eilab i Lima förvärvas av Karlstadbaserade Kewabgruppen.

Kewab fortsätter att växa genom förvärv. Den här gången har blickarna riktats norrut mot Lima som är hemvist för Ericson i Lima AB, Eilab, som grundades av Per Eriksson 1956 och som sedan våren 2011 drivits av sonsonen Daniel Bröyt.

Genom förvärvet förstärker Kewab sin närvaro i Dalarna med ett företag som omsätter runt 30 miljoner kronor per år.

Eilab är ett välkänt företag med god relation till sina kunder. Eilabs erfarenhet och kompetens av att driva entreprenader är ett bra komplement till Dalarnaregionen och för att skapa fortsatt tillväxt där. Eilab och CD Entreprenad, ett annat företag i Kewabgruppen, kan tillsammans på ett bra sätt ta ökade marknadsandelar i Dalarna med omnejd samt arbeta mot ett större geografiskt område, säger Kewabgruppens vd Fredrik Larsson.

Tanken är att driva det förvärvade företaget vidare som ett dotterbolag med Daniel Bröyt kvar i ledningen tillsammans med sin personal. I och med att företaget samtidigt får tillgång till köparens ekonomiska och maskinella muskler innebär det stora möjligheter att ta för sig ytterligare på marknaden.

Branschen konsolideras mot färre och större bolag och entreprenaderna blir mer krävande och komplexa. Med Kewabgruppen i ryggen kommer vi att kunna bemöta våra kunder och branschens krav på ett bättre sätt, säger Daniel Bröyt.

PS: Leveranstidningen Entreprenad har skrivit om det anrika Limaföretaget tidigare, läs gärna mer här.

Ett annat tips är att läsa här om hur de kastade ut en oljemättad bandschaktare i hoppbacken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125