23948sdkhjf

”Bra blandning med något för alla”

Efter ett års uppehåll slår Maskinexpo åter igen upp portarna på Stoxa 23-25 maj. Bra variation i montrarna utlovas bland de i skrivande stund cirka 210 utställande företagen.

Bra fart på konjunkturen och med en innovationsmagnet som Bauma bara några veckor tidigare är förutsättningarna för en innehållsrik och omväxlande mässa goda.

Det som är slår mig när jag tittar på mäss-slingan är att det är sådan bra variation i montrarna. Det blir en traditionell maskinmässa där både besökare och utställare kommer att känna igen sig. Det blir en blandning av smått och stort, av maskiner och tillbehör, med något för alla. Som vanligt blir det också gott om demo- och provkörningsmöjligheter, säger Carina Tegelberg, marknadsansvarig på Maskinexpo.

JCB, Hidromek och Wacker Neuson hör till de företag som aviserar nya grävmaskiner för den svenska marknaden.

Bland tidigare utställare väljer vissa att spänna musklerna rejält i år. Abandon, som är generalagent för Hidromek i Sverige och bland annat säljer grävmaskiner, hjullastare och väghyvlar, har bokat två stora montrar mitt emot varandra direkt vid entrén. De visar den nya generationen av Hidromeks maskinprogram för att på allvar ta marknadsandelar från konkurrerande märken, säger Carina Tegelberg.

De svenska tillverkarna av tiltrotatorer noterade ett kraftigt ökat intresse för sina produkter på Bauma och kommer att visa fram en bred flora av de senaste innovationerna såväl bland tiltrotatorer som bland säkerhetsfästen och allehanda redskap. Men även i övrigt finns en bred flora av tillverkare av redskap, tillbehör och utrustning.

Vi kommer att visa redskapsbärare, mängder med andra redskap, miljöprodukter som reningsverk, ångtvätt för maskiner och en hel del annat. Menzi Muck gör allt de kan för att få hit sin nya X-generation och varje dag blir det också deltävlingar i jakten på ”Sveriges bästa grävare 2019” med Maskino som värd, säger Carina Tegelberg.

Vi ser också att mässan drar till sig nya internationella tillverkare. I år kan vi ställa upp med utställare från Polen, Estland och Italien. Dessutom har vi fått två bokningar från Kina som lämnats in helt oberoende av varandra.

Tanken är att hålla två entréer öppna för att sprida besökarströmmarna över området. Den som inte vill ta med sig bilen till mässområdet kan utnyttja de bussar som anknyter till Märsta station eller Arlanda.

Mässrestaurangen är som tidigare placerad centralt. Nytt för året är att den blir något av en ”foodcourt”. Därmed blir det ett bredare urval av maträtter samtidigt som det fortfarande blir en gemensam yta att sitta på oavsett önskemålet från smaklökarna.

För två år sedan hade vi drygt 17 500 besökare och med tanke på uppehållet och att det är många nyheter som presenteras i år så hoppas jag att vi kan komma upp i 20 000 i år, säger Carina Tegelberg.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078