23948sdkhjf

Uppsnappat på Maskinexpo

Volvo se upp! Ljungby ta skydd! Att Wacker Neuson tar upp kampen på hjullastarsidan är bara en av glimtarna från Maskinexpo 2019.

Sigtuna. Arrangörerna kunde nog ha önskat sig liiite bättre väder – regnet öste ner när Maskinexpo slog upp portarna för 2019 års upplaga.

Nu är ju just Maskinexpos besökare av ett tåligt virke, och detsamma gäller förstås utställarna – man kämpade helt enkelt på och la mer fokus på alla maskiner och redskap som visades.

Leveranstidningen Entreprenads utsända är förstås samma andas barn – vi monterhoppar runt som vanligt och i väntan på mer utförliga rapporter bjuder vi här på några glimtar från dag ett.

Volvo se upp! Wacker Neusons nya 10, 5-tonnare WL 95 har ett stort uppdrag framför sig.

– Den ska gå in och konkurrera med både Volvo L50 och Ljungby L9, ler Rikard Ängered, säljare på Eskilstunabaserade Strengbohm Eneby AB som ser fram emot att lansera maskinen på Volvos hemmaplan.

Magnis nya hem. Italienska Magni säljs nu av Kranlyft.

– Det är otroligt kul att vi äntligen fått Magni i vårt program, det har varit en lång process, säger Richard Beiron, säljare på Kranlyft Group (till höger).

– Det har funkat väldigt bra, jag sålde för att vi skulle kunna bli starkare och få en större organisation, säger Gustav Knutsson, som hade agenturen tidigare via Vänermaskin, men somnu säljer Magni för Kranlyfts räkning.

Där är den! Sensorn som gör det möjligt för Allus skopa att berätta både det ena och det andra för sin ägare via en app, berättade Magnus Eriksson.

"Det här ska vara grejer som håller". Rondellen Maskin har väntat ett tag på att få till sina nya dumperkärror, det skulle vara premiumkärror med hög slittålighet. Nu lanseras resultatet – kärror tillverkade i Hardox 500 tough för grävare på 12, 14 samt 16 ton, berättade Robert Nilsson.

Tyngsta gänget. Fredheim Maskin, här representerat av Per Olav Fredheim omgiven av företagets svenska team, hade inte bara mässans största monter, den var också den tyngsta.

– Vi har 400 ton och tusen kvadratmeter!

Stärkt hjärta. Sven-Roger Ekström berättade att Rototilt ansträngt sig för att förbättra tiltrotatorns hjärta: nu ska snäckväxeln och snäckskruven vara kraftigare, rotationssensorn ska vara ännu bättre skyddad och resultatet ska vara en växel som mår bättre och som går bättre.

Mät på håll. Trimtec demonstrerade hur totalstationen SX10, som lanserades för 2,5 år sedan, kan fjärrstyras, en funktion som är användbar till exempel när det ska mätas på otillgängliga ställen.

– Nu används den mest med vanliga kartor men det går förstås att lägga in BIM-modeller och sedan läsa in linjer och punkter från modellen, som sedan kan användas för utsättning, säger Magnus Åberg.

Liten och tyst. I fjol lanserade JCB sin första elgrävare, nu visades den för första gången upp i Sverige.

Ligger på fabriken. Michael Ankarhorn på MTT Sweden lyfte särskilt fram att 150-serien, med tre, fyra eller sex valsar, nu finns i två varianter: standardmodellen samt P, som står för planering. Han aviserade också att produkterna ska utvecklas ännu mer, idéer saknas inte..

Globetrotter. Arne Larsson på K.T.S flänger runt – i april var han på Bauma, nu ställer han ut på Maskinexpo, med särskilt fokus på en gripskopa för lastbilskranar.

Hyllade i Hudik. Staffare visade maskiner i god ordning men firade också att företaget utsetts till årets entreprenör i Hudiksvall – läs mer om det här. 

Swedish edition! Även tyska Atlas har böjt sig för de svenska entreprenörerna, Traktor Nord visade att grävarna nu finns fullt utrustade.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078