23948sdkhjf

Rekordsumma för rosa maskinband

När Olofsfors i oktober auktionerade ut rosa boggiband till förmån för cancerforskning hann priset stiga till rekordhöga 165 000 kronor innan klubban föll. Det innebär att auktionerna sedan starten 2010 tillsammans genererat närmare en miljon kronor till kampen mot cancer.

När ett estniskt företag förra året ropade in Olofsfors rosa band var det till rekordhöga 155 000 kronor. Rekordet blev dock inte långvarigt. Redan i år uppnåddes 165 000 kronor, vilket betyder att den sammanlagda drömgränsen för auktionerna på en miljon kronor inte riktigt nåddes – den här gången. Drömgränsen får vänta till 2020.

Det vinnande budet visar att engagemanget i branschen är stort – inte minst bland mindre företag. Bakom budet står nämligen 29 företag som skänkt mellan 5 000 och 10 000 kronor vardera.

Initiativtagare till insamlingen är Daniel Mörk, delägare på Samsons i Vallsta utanför Bollnäs. I mitten på oktober uppmanade han företag och entreprenörer att köpa andelar för 5 000 kronor vardera, på det boggiband som Olofsfors auktionerade ut på sin hemsida till förmån för cancerforskning.

Vi visste att väldigt många skogsentreprenörer tycker att syftet med rosa bandetauktionen är fantastisk, men att alla kanske inte har möjlighet att lägga ett eget bud. Däremot trodde vi att det fanns många som kunde tänka sig att skänka 5 000-10 000 kr, säger initiativtagaren Daniel Mörk, delägare på Samsons.

När vi drog igång Samsons andelar, såg många det som en ren bonus om vi skulle lyckas vinna budgivningen. Det var otroligt många som ville bidra vilket bekräftade det vi trodde. Många ville vara med och stödja forskningen på bröstcancer och såg detta som ett bra initiativ. Vi hade så klart en önskan om att slå det tidigare rekordet men vågade knappt tro att vi skulle få in så mycket pengar, säger Daniel Mörk som också berättar att det första företaget hörde av sig mindre än en minut efter att man fick möjlighet att köpa en andel.

Det är viktigt att vi satsar pengar på forskning. Många år har det varit lite huggsexa om rosa bandet bland de större entreprenörerna och vi mindre skulle aldrig ha en chans. Nu öppnades möjligheten att vara med på ett hörn, att få skänka en slant, vilket gjorde att jag nappade direkt, säger Martin Anderberg ägare till MK Forest, ett av de 29 företag som köpt en andel.

Nu börjar också planerna vässas inför nästa års auktion, för att traditionen fortsätter slår Olofsfors marknadsföringsansvariga Maria Öhman fast.

Det här är bevis för att vi tillsammans kan bidra med så mycket mer, men också hur vi kan förändra auktionen till nästa år för att få in ännu mer pengar till cancerforskning, säger Maria Öhman.

Läs mer om Olofsfors rosa band här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078