23948sdkhjf

Ett steg till för att bli one-stop-shop

Hydraulhammare, rivningsutrustning och hanteringsredskap för återvinning kompletterar nu produktsortimentet i Vinslövsbaserade RF-System. Det är en direkt följd av att moderbolaget Kinshofer förvärvat en majoritetsandel i italienska Hammer.

I mer än 48 år har Kinshofer tillverkat bland annat utrustning för lastbilskranar, grävmaskiner och frontlastare. 2007 förvärvades företaget av svenska Lifco som efter hand lagt sig till med en mängd starka varumärken, bland dem Brokk, Indexator, Aquajet, Kinshofer och Hultdins. Hammer som förvärvades så sent som i år passar med sina redskap för bland annat demolering och återvinning som hand i handske för bland annat RF-System.

– Det senaste tillskottet i familjen gör oss ännu starkare både på den svenska marknaden och på våra exportmarknader. Hammers sortiment kompletterar vårt produktutbud på ett utmärkt sätt. Deras specialitet är hydraulhammare, rivningsutrustning och hanteringsredskap för återvinning. Produktområden som vi nu kan utveckla på våra marknader, säger RF-Systems vd Hans Valdemarsson.

Enligt Thomas Friedrich, vd i Kinshofer Group, är förvärvet av Hammer ytterligare ett steg mot målet att vara en “One-Stop-Shop”.

– Vår expansion ska utföras genom en stark lokal närvaro med personlig närhet till kunderna samtidigt som våra lokala företag och deras kunder får tillgång till branschens största sortiment och till teknisk utveckling på högsta nivå, säger Thomas Friedrich.

https://www.entreprenad.com/article/view/642753/lifco_koper_redskapstillverkare

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078