23948sdkhjf

Olofsfors prisade på hemmaplan

Olofsfors fick priset som Årets Exportföretag 2019 när Umeågalan gick av stapeln i veckan. Även Komatsu Forest prisades på galan.

Priset delades ut av Västerbottens Handelskammare och motiveringen löd: "Efter 250 år av kompromisslöst kvalitetetsfokus. Med ett kundengagemang ristat i stål och en direktexport på över 60 procent. Nu prisar vi ett framgångsrikt företag med traditioner från tiden då Europa industrialiserades."

Handelskammaren uppger att Nordmalingsföretaget väl uppfyller pristagarkriterierna - 2014 var hade Olofsfors en "direkt" export 55 procent, i år var direktexporten 62 procent och målsättningen är att öka exporten ytterligare.

Även Komatsu Forest vann ett pris på galan, Umeå kommun delade ut sitt företagspris till företaget och motiveringen löd: "Komatsu Forest är världsledande tillverkare av skogsmaskiner med huvudkontoret i Umeå. Företaget är djupt engagerade i Umeås tillväxt och utveckling har bla genom att stötta Dragonskolans teknikutbildning visat att man vill ta ansvar för framtidens kompetensförsörjning. Under året har företaget beslutat om att storsatsa genom att bygga en ny modern och hållbar produktionsanläggning i Umeå och visar därmed med tydlighet att vår regionen är världscentra för utveckling av det moderna och högteknologiska skogsbruket."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079