23948sdkhjf

Järfälla bereder plats för småföretagen

Ett nytt företagsområde är under framväxt i Järfälla nordväst om Stockholm.

De första av ett 25-tal tomter precis intill E18 och Rotebroleden är redo för försäljning, arbetet med infrastrukturen pågår som bäst och kommunen har stora förhoppningar på att området, nära Stäkets trafikplats, ska passa särskilt små och mellanstora företag.

Vi vill ha ett livskraftigt företagande i Järfälla. Att små och mellanstora företag ges möjlighet att etablera sin verksamhet på en plats med god infrastruktur som här i Stäket känns väldigt bra. Det ger positiva effekter för hela Järfälla i form av till exempel fler arbetstillfällen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Tanken är att locka till sig nya företag, men också att bereda plats för de företag som måste lämna Veddesta, som ska gå från industriområde till blandstad.

Små och medelstora företag är ryggraden i Järfällas näringsstruktur. Fyra av fem nya jobb skapas i företag med färre än 50 anställda och dessa står också för 30 procent av kommunens skatteintäkter. Så därför är det särskilt glädjande att det här nya företagsområdet nu tar form, säger näringslivschefen Fredrik Persson, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078