23948sdkhjf

Premiumpaket från Trejon

Trejon börjar sälja amerikanska rotorklippare med fällbara vingar – våren 2020 ska de första maskinerna rulla på svensk mark.

Trejon har sålt grönytemaskiner som till exempel Berti och Trejon Optimal i snart 40 år.

Nu aviserar företaget ett nytt märke Batwing från Woods Equipment.

– Med detta tillskott får vi inte bara ett sortiment av riktigt bra maskiner, vi får även en stabil och bra partner. I vår roll som tillverkare och importör så är det inte bara viktigt att kunna erbjuda en premiumprodukt utan vi vill kunna erbjuda ett premiumpaket. Detta kan vi göra tillsammans med Woods, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

Woods Equipment har funnits i USA i drygt 70 år. Företaget finns även på den europeiska marknaden och har en egen anläggning i Belgien.

Batwing beskrivs som företagets flaggskepp, större rotorklippare med fällbara vingar som lanserades för över 50 år sedan.

Batwingklipparna finns i flera storlekar. Trejon uppger att de som är mest anpassade för den svenska marknaden är de med en arbetsbredd på 4,6 respektive och 6,1 meter.

Beroende på storlek kan dessa levereras i olika utförande, till exempel med avseende på fjädring, antal hjul och placering av hjulen.

Samtliga modeller ska vara enkla att hantera, med central höjdinställning och enkelt underhåll med snabbfästen för byte av knivar,lovar Trejon, som också flyter fram att Woods med ett slätt och sluttande chassi som skakar av sig skräp, och att väl skyddade hydraulslangar ska minska risken för skador och minimera slitaget.

Företaget noterar också att de bultade och tåliga glidmedarna med en rundad framkant minskar markskadorna och förhindrar att chassit skadas.

Trejon har redan börjat introduktionen av märket och de första maskinerna ska börja rulla på svensk mark till våren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125