23948sdkhjf

Branschförening för repklättrare

Yrkesklättring är ett relativt nytt, men växande yrkesområde i Sverige. En nybildad branschförening ska nu bidra till att utveckla verksamheten ytterligare och skapa ett gemensamt språkrör.

Just nu pågår uppbyggnaden av Branschföreningen Svenskt Reparbete, BFSR. Initiativet kommer från de tre företagen Klätterservice, Klätterteknik samt Pro Access.

Jag har sett ett behov av en branschförening för vår typ av verksamhet under en längre tid. Det primära syftet är att tillvarata våra medlemmars intressen. Vi vill visa att reparbete är en säker och effektiv metod samt utveckla och kvalitetssäkra reparbetet i Sverige. Vi vill även föra branschens talan gentemot myndigheter och organisationer, säger Klättertekniks vd, Magnus Nordström, som är en av de drivande krafterna bakom den nya föreningen.

Nu, i uppbyggnadsfasen finns åtta registrerade medlemsföretag, men Magnus Nordström menar att responsen har varit god.

Jag är övertygad om att fler företag ser behovet av en branschförening. När vi arrangerade vårt första informationsmöte och bjöd in alla företag vi kunde hitta i Sverige, som har reparbete som kärnverksamhet, var det ett stort intresse och vi hade ett 30 tal personer på plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11