23948sdkhjf

Sex meter bred och 60 meters lyfthöjd

Med en bredd som understiger sex meter med utfällda stödben utlovas den lastbilsburna aluminiumkranen Klaas K1100 RSX klara en maximal lyfthöjd på 60 meter och med lastkapacitet som anges till sex ton.

Klaas fortsätter att ta stora steg framåt i sin utveckling. K1100 är ett exempel på en mobil kran som endast behöver en begränsad markyta för att täcka en enorm räckvidd, säger Jurgen Vater, vd för Kranlyft Group som representerar den tyska tillverkaren i Sverige.

Enligt företaget kan modellen, som är en av de större i tillverkarens utbud av kranar, klara att lyfta 2 000 kg 23 meter ut mot sidorna, en last på 1 000 kg kan transporteras 35 meter och en last på 500 kg 45 meter. Detta med en maximal bredd som är mindre än sex meter med utfällda stödben.

Kranen är utrustad med bland annat hydraulisk, teleskopisk jibb, TFR-bomsystem, dubbla luftcylindrar, kranstyrningssystem, teleskopisk vinsch, separat drivkoncept med dieselmotor och utdragbar motvikt. Även fjärrstyrning med kontroll, säkerhetsläge, 360 graders kontinuerlig rotation och automatisk nivellering ingår som standard. Ett drivkoncept med hybrid finns som tillval vilket gör att maskinen blir än mer bränsleeffektiv.

Klaas började utveckla liftar redan på 50-talet, den första aluminiumkranen byggdes 1993 och sedan dess har företaget vuxit till att bli en av marknadsledarna inom segmentet. I dag omfattar produktutbudet släpvagnar och mobila kranar, hissarbetsplattformar, konstruktions- och möbelliftar samt räddningsfordon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078