23948sdkhjf

Oilquick hårdsatsar i USA

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Den nordamerikanska marknaden har utvecklats väl för Oilquick som rapporterar om flera år av stadig försäljningsökning. Företaget har med tiden byggt upp en etablerad säljorganisation, reservdelsförsörjning och eftermarknadshantering som betjänar allt större delar av kontinenten och fortsätter växa kontinuerligt.

När det inom kort är dags för Nordamerikas största mässa för entreprenadmaskiner – Conexpo-Conagg – tar företaget tillfället i akt att visa fram sitt allt bredare program för den nordamerikanska publiken.

Huvudnumret för det Hudiksvallsbaserade företaget blir tiltrotatorserien OQTR-E som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon där företagen kombinerat sina kompetenser inom fullautomatiska snabbfästessystem och tiltrotatorer.

Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen, som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, vd på Oilquick.

Han betonar dock att samarbetet med Engcon inte på något sätt minskar möjligheterna att koppla ihop företagets produkter med tiltrotatorer från andra tillverkare.

Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare, säger Henrik Sonerud.

Den nya serien säljs under Oilquicks varumärke, namn och grå färg, men kommer också att märkas med ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget. Serien omfattar fem olika modeller för grävmaskiner i storlekar från sex till 33 ton. Alla modeller kommer att vara tillgängliga på samtliga marknader där Oilquick har försäljning i dag. Produktionen är i full gång och de första leveranserna har lämnat fabriken.

Engcon och Oilquick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer, säger Engcons grundare och ägare Stig Engström.

Oilquick lyfter också fram de senaste innovationerna inom snabbfästesteknik på mässan. OQLS, OQSH och MRL är fristående säkerhetslösningar som kan användas fristående eller i olika kombinationer.

Under de senaste fem åren har företaget erbjudit det elektroniska övervakningssystemet OQ LockSupport (OQLS) för grävmaskiner. Nu lanseras OQ LockSupport 2.0 som uppgraderats med avseende på sensorer, kablage och mjukvara.

Systemet standardiserar manövreringen av låsfunktionen och guidar föraren genom hela redskapsbytesprocessen via en hyttpanel. Systemet finns även för två snabbfästen i så kallat ”sandwichutförande”, det vill säga över och under tiltrotatorn.

Företaget har även tagit fram en fallsäkring – OQSH – som utlovas förhindra farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren ska säkerhetskrokar fånga redskapet i alla lägen. Företaget jämför systemet med en bils säkerhetsbälte som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

Den tredje säkerhetskomponenten är en mekanisk låsindikator – MRL – som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. Här betonar företaget att MRL enbart visar att redskapet är riktigt kopplat och låst när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln.

För materialhanteringsmaskiner och lastkranar erbjuder Oilquick det egenutvecklade snabbfästessystemet OQC för pendelupphängda redskap. Systemet består i huvudsak av en rotor som fästs ovanför företagets helhydrauliska, beprövade snabbfäste och möjliggör obegränsad 360 graders rotation. Enheten OQC monteras pendlande på materialhanteringsmaskinens sticka och systemet kan också utrustas med en elektrisk svivel för att styra en magnetplatta.

– Nyligen lanserade vi ett kraftigt förbättrade fästessystem för alla som arbetar med pendlande redskap. Vi har bytt rotor till en helt ny och bättre. Fästena finns i två storlekar med maximal lyftkraft 20 ton respektive 30 ton, säger säljaren Johan Schedin.

Vi har testat systemen hårt ute hos kund under lång tid och vi har sålt ett flertal installationer. Hållfasthet, säkerhet, pålitlighet och prestanda uppfyller alla krav som kan tänkas. Den klarar alla miljöer och är dessutom mindre och lättare än den tidigare. På Conexpo visar vi den mindre av modellerna.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mäktigaste marslistan

Erlandsson och Renta i samarbete

Sveriges sämsta vägar

Sveriges vägar blir allt sämre hävdar M Sveriges vägombud som granskat 18 000 mil och hittat landets tre sämsta vägar.

Svensk-spansk lösning i Skåne

Märsta Förenade avyttrar Ångetäkt

Nyhetsbrev

Gruvbolagen ska bli pionjärer

Arkiv

Corona får pumptillverkaren att sadla om

Ökad säkerhet med skånskt dubbelspår

Så påverkas gruv- och mineralbranschen av coronasmittan

Umeå vill få fart på Norrbotniabanan

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Industrimark blir stad

Peab bygger i Skåne

Reportage
Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

2019 – Fortsatt stort maskinbehov

Försäljningen av nya entreprenadmaskiner i Sverige må ha slagit alla tiders rekord 2018. Riktigt samma nivå blev det inte under 2019, men det var inte långt ifrån. Och att Sverige är ett hjullastarland blir allt tydligare. Totalt rullade 1 789 nya hjullastare ut från leverantörerna.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Ett beslut väntar i Kiruna

Trejon växlar upp

Nordbygg har fått nytt datum

Stor affär för Beijers

Svevia sanerar arsenik

De bygger station i Gävleborg

Ramboll i Barkarby

80 lägenheter i Trelleborg

Se alla Företagens egna nyheter

Portaler för vägledning

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Entreprenaddäck från Gripen Wheels till Bimar i Norr AB

Superklipp på liten backbelysning

Snart är våren här... dags att rensa lagret!

Bästa tiden att köra igång med SmartDok är NU

Kalibrering och service, tänk smart och proaktivt

Traktor power gör reklamfilm i samarbete med Gripen Wheels

Drivaxel till senaste generationen VW Transporter T6

Små, smidiga runda extraljus

KIPP SCANDINAVIA AB säkerställer sin leveransförmåga

Erbjudande på uppkopplade skjutmått

Det absolut senaste inom arbetsbelysning

Höj säkerheten på era byggplatser med PaceTell

KIPP Scandinavia AB

Svårt att få bort gamla DT-kontakter?

Lazer’s banbrytande adaptiva extraljusramp

Digitalisering har aldrig varit viktigare än nu!

Dubbelmontage monterat med BKT AGRIMAX RT855 520/85R46

151 MP Area Scan camera

Underlätta din kontaktering

Motordag för verkstadskunder...

Parkeringsradar för större fordon.

Kan extraljus användas som backljus?

Starkt rustade för framtiden!

Sänd till en kollega

0.156