23948sdkhjf

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Den nordamerikanska marknaden har utvecklats väl för Oilquick som rapporterar om flera år av stadig försäljningsökning. Företaget har med tiden byggt upp en etablerad säljorganisation, reservdelsförsörjning och eftermarknadshantering som betjänar allt större delar av kontinenten och fortsätter växa kontinuerligt.

När det inom kort är dags för Nordamerikas största mässa för entreprenadmaskiner – Conexpo-Conagg – tar företaget tillfället i akt att visa fram sitt allt bredare program för den nordamerikanska publiken.

Huvudnumret för det Hudiksvallsbaserade företaget blir tiltrotatorserien OQTR-E som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon där företagen kombinerat sina kompetenser inom fullautomatiska snabbfästessystem och tiltrotatorer.

Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen, som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, vd på Oilquick.

Han betonar dock att samarbetet med Engcon inte på något sätt minskar möjligheterna att koppla ihop företagets produkter med tiltrotatorer från andra tillverkare.

Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare, säger Henrik Sonerud.

Den nya serien säljs under Oilquicks varumärke, namn och grå färg, men kommer också att märkas med ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget. Serien omfattar fem olika modeller för grävmaskiner i storlekar från sex till 33 ton. Alla modeller kommer att vara tillgängliga på samtliga marknader där Oilquick har försäljning i dag. Produktionen är i full gång och de första leveranserna har lämnat fabriken.

Engcon och Oilquick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer, säger Engcons grundare och ägare Stig Engström.

Oilquick lyfter också fram de senaste innovationerna inom snabbfästesteknik på mässan. OQLS, OQSH och MRL är fristående säkerhetslösningar som kan användas fristående eller i olika kombinationer.

Under de senaste fem åren har företaget erbjudit det elektroniska övervakningssystemet OQ LockSupport (OQLS) för grävmaskiner. Nu lanseras OQ LockSupport 2.0 som uppgraderats med avseende på sensorer, kablage och mjukvara.

Systemet standardiserar manövreringen av låsfunktionen och guidar föraren genom hela redskapsbytesprocessen via en hyttpanel. Systemet finns även för två snabbfästen i så kallat ”sandwichutförande”, det vill säga över och under tiltrotatorn.

Företaget har även tagit fram en fallsäkring – OQSH – som utlovas förhindra farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren ska säkerhetskrokar fånga redskapet i alla lägen. Företaget jämför systemet med en bils säkerhetsbälte som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

Den tredje säkerhetskomponenten är en mekanisk låsindikator – MRL – som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. Här betonar företaget att MRL enbart visar att redskapet är riktigt kopplat och låst när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln.

För materialhanteringsmaskiner och lastkranar erbjuder Oilquick det egenutvecklade snabbfästessystemet OQC för pendelupphängda redskap. Systemet består i huvudsak av en rotor som fästs ovanför företagets helhydrauliska, beprövade snabbfäste och möjliggör obegränsad 360 graders rotation. Enheten OQC monteras pendlande på materialhanteringsmaskinens sticka och systemet kan också utrustas med en elektrisk svivel för att styra en magnetplatta.

– Nyligen lanserade vi ett kraftigt förbättrade fästessystem för alla som arbetar med pendlande redskap. Vi har bytt rotor till en helt ny och bättre. Fästena finns i två storlekar med maximal lyftkraft 20 ton respektive 30 ton, säger säljaren Johan Schedin.

Vi har testat systemen hårt ute hos kund under lång tid och vi har sålt ett flertal installationer. Hållfasthet, säkerhet, pålitlighet och prestanda uppfyller alla krav som kan tänkas. Den klarar alla miljöer och är dessutom mindre och lättare än den tidigare. På Conexpo visar vi den mindre av modellerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109