23948sdkhjf

Byggnads och Byggföretagen – enade i kampen

Byggnads och Byggföretagen står sida vid sida mot Coronaviruset. I ett gemensamt uttalande talar parterna om en gemensam kraftsamling.

Byggnads och Byggföretagen brukar inte vara sams om mycket men när nu Coronakrisen drabbat världen står parterna enade.

I ett gemensamt uttalande med anledning av covid-19 säger man sig nu kraftsamla för att säkra jobben och stabiliteten inom bygg.

– Nu behöver Sverige samla krafterna för att ta oss igenom det här allvarliga läget. Vi jobbar tillsammans med Byggnads och stämmer dagligen av med varandra för att finna bästa lösningarna för branschen nu och framöver, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, i pressmeddelandet.

– Vi måste alla dra vårt strå till stacken. Vi följer utvecklingen på nära håll och står till förfogande och erbjuder hjälp till våra systerförbund i hårt drabbade branscher. Tillsammans med Byggföretagen visar vi att den svenska modellen fungerar. Vi parter i byggsektorn kommer ta vårt ansvar, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, i samma pressmeddelande.

Rent konkret har Byggnads och Byggföretagen tagit fram förenklade förhandlingsregler vid permittering, tanken är också att se om det är möjligt att införa ett centralt avtal om kortidspermittering

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172