23948sdkhjf

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

En unik fördel med camping är att gästen har sitt eget boende. På så sätt kan man praktisera social distansering, utan att behöva kompromissa med sin bekvämlighet, säger First Camps vd Johan Söör.

Det är tuffa tider för hotellbranschen, men för First Camp har kravet på social distansering tvärtom lett till nya företagsrelaterade affärer. Många företag söker sig nu till campingarnas företagsboenden, vilket innebär att campingkedjan redovisar en 25-procentig ökning från företag, jämfört med en normalvecka. Bland kunderna finns allt från vårdgivare till byggföretag.

Inte minst betonas att flera bygginriktade företag valt att ersätta hotellboende med boende på camping, vilket skett i bland annat Stockholm, Helsingborg och Östersund. Därmed har det blivit fullt möjligt för byggföretagen att fortsätta jobba med uppdrag även där det används arbetskraft som inte är från orten.

– Visst har vi också haft en del avbokningar på grund av inställda evenemang, men det märks att bygg, konstruktion, montage och liknande verksamheter har kvar sin verksamhet och ser fördelarna med stugboende när de arbetar på annan ort, säger Johan Söör.

Framför allt ökar efterfrågan på stugboende i citynära naturmiljöer. Kedjan har för närvarande 35 av sina 44 destinationer öppna, och i början av april öppnar resterande nio destinationer, vilket innebär cirka 1 500 stugor spridda över Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

– Vi har länge sett en trend, att de som reser i arbetet blir allt mer intresserade av nya slags boenden – och en ny slags bekvämlighet. Att bo i ett eget boende med parkering utanför dörren, matlagningsmöjligheter och med naturen runt knuten lockar allt fler. I rådande läge och i skenet av coronakrisen, verkar det som att dessa värden är mer attraktiva än någonsin. Vi ser att både våra topprustade stugor med hotellstandard, och våra enklare stugor bokas mer och mer, säger Johan Söör.

En skillnad mot normalsituationen är, enligt Johan Söör, att gemensamma utrymmen städas dubbelt så ofta och att alla stugor med badrum extrautrustas med tvål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094