23948sdkhjf

Digitala tvillingar ska lösa mysteriet

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Kan digitala tvillingar och virtuella fabriker – med berg i ena änden och färdig väg i den andra – få fart på produktiviteten i anläggningsbranschen?

Hur kan digitalisering och AI (artificiell intelligens) öka produktiviteten i anläggningsbranschen? Frågan togs upp på det webbsända seminarium som Infrasweden2030 anordnade i slutet av april.

Temat för webinariet var ”Erfarenheter av digitalisering och implementering av AI-teknologi” och en av talarna var Peter Eriksson på forskningsinstitutet Blue Institute.

Han representerade Piia (process industrial IT and automation) och talade om forskningsprojektet Construction Factory, som genomförs i samverkan med MDH, Rise, Volvo CE, Sandvik, Skanska och Trafikverket.

I projektet utgår parterna från ett välkänt faktum; att anläggningsbranschen ligger långt efter andra branscher när det gäller förmågan att öka sin produktivitet.

–  Bygg- och anläggningsbranschen är en av de största sektorerna i ekonomin och utgör på global basis ungefär 13 procent av BNP, sade Peter Eriksson.

– En utmaning här är att medan tillverkningsindustrin har ökat sin produktivitet med cirka tre procent  per år så har anläggningsbranschen under flera decennier nästan stått still.

Målet är att hitta lösningar på detta, med särskilt fokus på väginfrastruktur, bergtäkter och asfaltproduktion.

Peter Eriksson noterade flera anledningar till att produktiviteten inte ökat på samma sätt som i till exempel tillverkningsbranschen: bristen på information gör att sämre beslut fattas, avsaknaden av detaljerad kunskap från tidigare projekt leder till dålig planering, maskinrörelserna koordineras inte optimalt, arbetet kan inte följas i realtid och uppföljningen är inte heller så bra som den borde vara

– Tillsammans gör det att många förbättringar uteblir.

Projektets ansats har varit att titta på hur tillverkningsindustrin och processindustrin gör, och inspireras av det.

Branscherna skiljer sig dock åt på många sätt. Anläggningsprojekten utförs utomhus, i skiftande och delvis okänd terräng. En väg är sällan den andra lik, processen är kort och varierande, dessutom är det många aktörer inblandade.

I projektet har man ändå försökt hitta inspiration från process- och tillverkningsindustrin.

–  Andemeningen är att betrakta framtidens byggnation som ett system av system, där alla tillgångar är digitaliserade och integrerade mot att leverera produkter enligt BIM.

Målet är att kunna sätta upp och konfigurera ”anläggningsfabriker” när och var som helst.

–  Man kan till exempel identifiera hela vägen från berg till väg eller spår, som en process i flera steg, förklarade Peter Eriksson.

Processen har fått namnet ”rock to road”, eller ”rock to rail” och i flödet ingår allt, både material, maskiner och logistik.

– Vi betraktar produktionsflödet som en virtuell fabrik, det är berg i ena änden av linan, färdig asfalterad väg i den andra.

Tanken här att modularisera processen, sedan ska man kunna skapa nya kombinationer av de moduler som finns, och skräddarsy fabriken för det projekt den ska användas i.

–  Allt ska leverera mot den modell av produkt som är sökt i BIM – man kan betrakta hela systemet likt ett krypto, där rätt kombination ger maximal effektivitet.

För att få detta komplicerade nätverk att fungera krävs digitalisering där alla delar kommunicerar.

–  Det handlar om att bygga digitala modeller av borriggar, krossverk, hjullastare med mera, med deras egenskaper och beteenden.

När arbetet sedan är i gång ska alla maskiner och andra komponenter rapportera in väsentlig data, information som direkt bygger på den befintliga BIM-modellen.

–  Då kan vi bygga lärande till planeringen av kommande projekt.

Processen måste vara flexibel. Slitaget i ett krossverk gör till exempel att kapaciteten varierar och det påverkar den efterföljande logistiken – risken finns att lastmaskinerna står och väntar när krossverket inte levererar i samma takt.

Här kan koncepten Lean och Just-in-time komma till nytta, särskilt om maskinerna kan kommunicera med varandra digitalt, påpekar Peter Eriksson. 

– Genom att bygga digitala tvillingar av krossverket och efterföljande maskiner kan den här informationen utbytas mellan maskinerna och takten kan justeras.

Genom att skapa förarstöd eller automatisera processen  kan energiåtgången reduceras, miljön påverkas mindre och maskinerna slits dessutom mindre, förklarade Peter Eriksson.

–  Då behöver vi en produktionsstyrning som kan hantera den varians som finns i projekten, där de här lösningarna kan integreras och vidare möjliggör ännu större värdeskapande då data delas över hela värdekedjan, från prospektering, projektering till kvalitetskontroll och underhåll av anläggningar.

Han listar flera stora utmaningar i projektet, som än så länge bara finns på simuleringsnivå.

Att beskriva och spåra massor, till exempel grus, är inte helt lätt. Det kräver också stora insatser om man ska kunna designa en arkitektur som gör det möjligt att integrera alla tillgångar i systemet.

–  Lösningen i sin helhet är en bit bort. Men det fungerar bra som ett integrerande koncept där företag kan samverka och stegvis realisera del för del.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Trångbodda poliser ska få mer utrymme

NCC bygger i Hässleholm

Skellefteå får pengar

Peab stärker i syd

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

De ska producera apatit från gruvavfall

Arkiv

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Klimateffektiva datacenter utlovas

Förväntningar om ett kraftigt ökat behov av digitalt lagrade data gör att finska YIT nu utvecklar datacenter som ska ge noll koldioxidavtryck. Lämpliga platser för anläggningarna i bland annat Sverige har redan valts ut.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

NCC bygger i Rissne

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Det hänger på repet i Fittja

Vid fasadrenoveringar i ett miljonprogramsområde i Fittja valdes att utföra arbetet från rep, något som minskar behovet av bland annat avspärrningar och ställningsbyggande

Merlo i hetluften

För den entreprenadmaskin som jobbar vid en värmekälla som genererar bortåt 700 grader ställs krav utöver de vanliga. Nöten knäcktes dock av Hüllert Maskin som i princip bytte ut allt utom stommen på den Merlo teleskoplastare som nu jobbar på Vargön Alloys smältverk i Trollhättan.

Mångsidig grovsorterare utlovas

Fredheim Maskin lanserar en mångsidig grovsorterare som ska passa både för entreprenörer och i täkter.

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Inget Load up North i år

Sommarjobb på sliten väg

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Se alla Företagens egna nyheter

Varningsljusfäste anpassat för Mercedes Benz Actros Arocs

Back-tv sats - perfekt till VW T6

Uttag av kärnor ur betong utan att skada armering & kanaler

Lås och larm för maskin och transportbil

Bli en lyckad entreprenör från start!

Upptäck cyklister och gångtrafikanter i tid!

En spännande ny produkt har kommit in i lager!

Vad bör du tänka när du köper arbetsbelysning?

Motordrivna membranpumpar för industrin

Westlake SR01H – Sverigepremiär hos Gripen Wheels.

Uppdaterade monteringsanvisningar av Trafikbuffert

Metso installerar en kompressionspress i megastorlek

Kurvad extraljusramp med reflektor... kommer snart!

Gripen Wheels kund Stefan Ranch på BKTs nya globala hemsida

Maskinentreprenaden med kontroll på dokumentationen

Populär extraljusramp med reflektor

Den är äntligen här!

En liten backlampa för tuffa miljöer

Vägservice – en helhetsleverantör till ditt vägarbetsprojekt

Energieffektiv bostad med Jackon Thermomur®

Ny unik funktion i Sylvacs IoT-instrument

Vår storsäljare - MS26 riktat blixtljus

Laddningsbart varningsljus med 8 valbara blinkmönster

Vredestein Traxion XXL traktordäck sparar dig 11 kr/tim

HBA firar ett år som totalleverantör för Federal Signal

Sänd till en kollega

0.157