23948sdkhjf

Mycket nytt från JCB

JCB släpper nya maskiner – flera nya elmodeller, nya laddare och en grävmaskin som uppgraderats för att passa nordiska kunder är bara några exempel.

JCB lanserade flera nya produkter när företaget på onsdagen genomförde sin första virtuella presskonferens någonsin.

En nyhet med lite svensk touch var att JCB:s eldrivna minigrävare, som lanserades för ett par år sedan, nu kan fås med hytt, värme med mera.

–  Den passar nu ännu bättre i kalla länder, till exempel i Skandinavien, där det finns ett stort sug efter elektriska lösningar, sade Andy Whyman,  group engineering director, på presskonferensen. 

JCB noterar att det är ovanligt att sätta en hytt på den här typen av maskin, läs mer om maskinen och hytten här.

JCB lanserade också ett par laddare – en ny universalladdare och helt nya Powerpacks.

Enligt JCB:s Bob Womersley ska universalladdaren, som använder trefas, passa alla JCB:s elmaskiner (även framtida innovationer). Läs mer om universalladdaren här.

På arbetsplatser där trefas saknas kan de nya powerpacken komma väl till pass, de ska dessutom kunna stå för elförsörjningen av till exempel belysning, säkerhetslösningar med mera, tillade han. Läs mer om power packen här.

JCB presenterade också sin första elektriska hjuldumper någonsin – JCB 1TE beskrivs som högtippande, tålig och kompakt. Läs mer om hjuldumpern här.

JCB glömde inte heller bort sin eldrivna banddumper HTD-5E – även om den har några månader på nacken.

Eldumpern har försetts med ett styrande fotsteg som ska göra maskinen både mångsidig och säker, hävdar JCB.  Läs mer om fotsteget och maskinen här.

JCB  slog också på stora trumman för sin första eldrivna teleskophanterare: Loadall 525-60e, med ett underhållsfritt batteri som ska fungera i temperaturer från minus 20 till plus 60 grader.

–  525-60e ser precis ut som dieselmaskinen, den är lika kraftfull och produktiv men under huven är mycket annorlunda, förklarade Richard Brooks, engineering director på JCB. Läs mer om 525-60e här.

Enligt JCB:s nordiska försäljningschef Markus Möller är alla de presenterade produkterna intressanta för den nordiska marknaden.

– Försäljningen är igång i Norden med första leveranserna i början av 2021, de elektriska maskinerna är i linje med efterfrågan i regionen och kompletterar varandra  väldigt väl, säger han i en kommentar.

Läs mer om: jcb
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095