23948sdkhjf

Årets första lista – vem ligger i topp?

Jamen så var vi igång! Det är dags för årets första topplista och där hittar vi både tekniska framsteg, stora affärer, nya påbud på byggena och företag som kanske är skumma. Med mera! Men vad klickades allra mest under årets första vecka? Svaret finns här!

1: Byggföretag i konkurs misstänks vara oseriösa

Byggsektorn har klarat sig bra under covid-19-pandemin. Enligt UC var det ungefär lika många byggföretag som gick i konkurs under 2020 som under 2019. Vad värre är – företaget befarar att hälften av de byggföretag som faktiskt gick i konkurs kan betecknas som oseriösa. Läs mer här!

2: Sandvik storhandlar

Sandvikgruppen lägger 9,4 miljarder kronor på att köpa ett företag med 2 000 anställda och verksamhet i 70 länder. Läs mer här!

3: ”Systemet gör störst nytta i större maskiner”

Volvo CE och Norrhydro jobbar på en ny elhydraulisk lösning som ska öka effektiviteten, först och främst i större grävmaskiner. Målet är att ha lösningen på plats redan 2024. Läs mer här!

4: ”Personer som inte har ett godkänt testresultat kommer inte in”

Byggföretagen ställer nya krav på alla som ska arbeta på medlemsföretagens byggen. Läs mer här!

5: Zeppelins svenska gruvdivision i nya händer

Vid årsskiftet tog Johan Gustafsson över som General Manager för Zeppelin Sveriges gruvdivision som omfattar hela verksamheten för Caterpillars gruvfordon och tillhörande utrustning på den svenska marknaden. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062