23948sdkhjf

Stabil lastare utlovas

Trejon lanserar en ny version av sin Flexitrac kompaktlastare.

2010 kom Trejons Flexitrac, en kompaktlastare som sedan dess tagits fram i fem olika produktserier.

Nya Flexitrac 1238 hör hemma i den näst största av dessa: 12-serien.

Maskinen uppges vara helt ny från grunden, till exempel har den fått ett nytt lägre chassi med 90 mm längre hjulbas, kraftig pendlande midja och plats för stora 17 tums hjul.

Maskinen har en vikt på 2 350-2 500 kg beroende på utrustning och enligt Trejon ska det nya chassit, tillsammans med den nya lastaren med dubbla lyftkolvar öka stabiliteten och kraften, företaget noterar till exempel att lyftkraften nu är 2 000 kg.

Under huven sitter en fyrcylindrig Kubota på 38 hästkrafter, den ska uppfylla kraven enligt miljöklass Euro 5 och är utrustad med partikelfilter.

– Miljön är en viktig aspekt för oss alla, våra kompaktlastare är effektiva och har förhållandevis låga utsläpp. Att vi nu dessutom har lyft dem till Euro 5 klassningen känns väldigt bra för en långsiktig framtid, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i pressmeddelandet.

Trejon tillägger att transmissionen finns i två versioner; med  enkelhastighet upp till 18 km/h eller med två hastigheter upp till 22 km/h. Företaget lyfter också fram att det finns ett brett sortiment av tillbehör och redskap att tillgå.

Enligt Trejon kännetecknas Flexitrac av att de är kompletta maskiner med hög utrustningsnivå.

Standard är: fyrhjulsdrift, motorvärmare, parallellförd lastare, hydrauliskt redskapslås, hydraulisk tredjefunktion, Trima/SMS redskapsfäste och belysning.

Nya Flexitrac 1238 ska finnas tillgänlig med ROPS säkerhetsbåge eller hel hytt med värme.

– Att kunna erbjuda en komplett maskin till ett bra och komplett pris har varit viktigt för oss sedan första lanseringen. Denna nya modell är inget undantag utan det är samma höga nivå men i ett helt nytt chassi som ger maskinen nya dimensioner mot föregångaren, säger Johan Schols.

Enligt Trejon är de första maskinerna redan på väg ut till kund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094