23948sdkhjf

Coronaskräck och nya friska tag på veckans topplista!

Förvärv och försenade regler, smitträdsla och nya affärsområden och så lite väta på det. Veckans topplista innehåller lite av varje!

Foto: Morgan Andersson

1: Nystartad byggkoncern gör nya förvärv. Det var en rejäl knall tidigare i år när Wesc med sina rötter i streetfashion förvärvade fyra företag med inriktning på bygg och anläggning, och dessutom bytte namn till Vestum. Nu kommer besked om att företaget förvärvat ytterligare fyra företag inom samma segment. Läs mer här!

Foto: Morgan Andersson

2: Boverket senarelägger nya byggregler. Tanken var att Boverkets nya bygg- och konstruktionsregler skulle träda i kraft 1 januari 2022. Efter att ha tagit del av remissinstansernas synpunkter väljer nu Boverket att skjuta fram införandet – oklart hur länge. Läs mer här!

Foto: Colourbox

3: Dikade torvmarker ska återvätas.169 miljoner kronor satsas nu under en treårsperiod för att återväta utdikade våtmarker och därigenom minska utsläppen av växthusgaser. Läs mer här!

Foto: Ramirent

4: Corona – ett orosmoment på bygget. Var fjärde person inom byggbranschen har känt oro över att smittas på sin arbetsplats. Ungefär lika många tycker inte att kollegorna har hållit tillräckligt avstånd under pandemin. Det visar en färsk undersökning som Ramirent låtit göra. Läs mer här!

Foto: Arctic Infra

5: Luleåentreprenör satsar på vägunderhåll. Drift och Underhåll blir ett nytt affärsområde för Arctic Infra. Företaget har redan i dag ett avtal med Trafikverket för årligt basunderhåll i Gällivare och Pajala, och ser stora möjligheter att ta för sig ytterligare på marknaden för vägarbeten och servicekontrakt. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078