23948sdkhjf

Trygg satsning när Scantruck riktar sig till uthyrningsföretagen

Erfaren säljare får ny roll när Scantruck intensifierar arbetet.

I november 2020 sedan skrev vi om att Scantruck satsat på ett nytt upplägg – att hyra ut maskiner till uthyrare.

Ett drygt år senare berättar Scantruck i ett pressmeddelande att man nu går ett steg längre i satsningen gentemot dessa kunder genom att anställa ensäljare som ska arbeta dedikerat med att sälja hela Scantrucks produktportfölj till landets uthyrningsföretag.

--  Vi har sedan tidigare i Scantruck en verksamhet som kallas R2R, det vill säga ”rent to rent” men där hyr vi istället ut våra maskiner till landets uthyrningsföretag. Uthyrningsföretagen är en viktig kundgrupp för oss, och genom den här nya tjänsten så vill vi kunna möta deras behov ännu bättre än tidigare, säger David Trygg, som är den som ska axla den nyinstiftade rollen.

Han har mer än 15 års erfarenhet från maskinbranschen och de tre senaste åren har han arbetat på Scantruck som säljare i östra Sverige, från Södertälje i norr till Ljungby i söder.

Han kommer även i fortsättningen att utgå från sitt hem i Tranås. Resorna lär dock blir längre — ansvarsområdet nu blir hela landet.

David Trygg förlitar sig på sina många år i branschen när han nu får en ny roll på Scantruck.

--  Jag har arbetat på Leica redan på den tiden det hette Scanlaser, vilket skvallrar om att jag varit med ett tag och dessutom varit säljare på Maskinia samt arbetat som produktchef på OEM. Tillsammans med min tid på Scantruck så har jag fått en ganska så god förståelse kring hur maskinbehovet ser ut hos olika kundgrupper som landets uthyrningsföretag kommer i kontakt med.

De tre Scantruckåren har dessutom gett honom god kännedom om företagets produkter, förklarar han.

--  Vi har utan tvekan en väldigt intressant mix av maskiner med agenturer på Manitou, Sennebogen, GMG, PB Platforms samt Platform Basket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078