23948sdkhjf

Open Alliance får ännu en medlem

” Vi är mycket glada över att ännu en kvalitetstillverkare av redskap för grävmaskiner ansluter sig till alliansen.”

Arbetet med att skapa och sprida en öppen standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner startade för lite mer än ett år sedan sedan, då tiltrotarortillverkarna tillika konkurrenterna Rototilt och Steelwrist beslutade sig för att samarbeta.

Målet var att ta fram en gemensam och öppen branschstandard – så att olika redskap från olika tillverkare kan kombineras utan att säkerheten blir lidande.

Redan från början var tanken att välkomna alla intresserade parter att delta och sedan dess har allt fler företag anslutit sig till alliansen.

I oktober gick till exempel Volvo Construction med som stödmedlem och för bara någon månad sedan gick ännu en svensk tiltrotatortillverkare med – SMP Parts.

Nu är det dags igen. Den nyaste medlemmen i Open Alliancefamiljen är Rotar International B. V, som tillverkar hydrauliska grävmaskinsredskap för bland annat rivning och återvinning.

Företaget, som har sin bas i Nederländerna går in i alliansen som stödmedlem och enligt Louis Broekhuizen, Commercial Director, Rotar International B. V. är man mycket glada över att få vara med.

-- Vi stödde filosofin med Open-S från dag ett, säger han i pressmeddelandet.

Mycket av Rotar Internationals utrustning är fabriksmonterad med original OEM-integrerade helautomatiska snabbkopplingsadaptrar, tillägger hon.

 -- Våra kunder upplever de många fördelar som plug and play-systemet erbjuder. Som säkerhet, vikt och servicevänlighet.

Steelwrists vd Stefan Stockhaus, som är ordförande i Open-S Alliance, tror också att Rotars kunder kommer att få glädje av standarden eftersom olika grävmaskiner då kan dela på företagets redskap.

-- Vi är mycket glada över att ännu en kvalitetstillverkare av redskap för grävmaskiner ansluter sig till alliansen. När fler grävmaskinsmärken kan montera Open-S-kompatibla produkter från fabrik kommer detta att göra det ännu enklare i framtiden, säger Stefan Stockhaus, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063