23948sdkhjf

Maskiner, ministrar och machofasoner på veckans lista!

Veckans topplista är en säregen blandning -- ministrar och machofasoner, bandgrävare och biobränsle, anbud, uppköp och de allra största företagen. Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

Foto: Mählers

1: Ministerns svar om det minskade intresset för snöröjning. En oroväckande majoritet av landets snöröjare svarar i en undersökning att de inte vill ta på sig framtida uppdrag. Till Entreprenad säger Infrastrukturminister Tomas Eneroth att regeringen gör en miljardsatsning så Trafikverket kan se till att de utförs. Läs mer här!

Foto: Colourbox

2: Eleda köper entreprenadföretag. Eleda stärker sin ställning i Mälardalen genom att köpa ett Enköpingsföretag som ska komplettera ett annat av koncernens bolag. Läs mer här!

Foto: Pressbild

3: Nya bandgrävare i en populär viktklass är på väg till Sverige. Hyundai lanserar nya modeller i sin A-serie: en konventionell modell (HX140A) och två kortrumpade varianter (HX130ALCR och HX145ALCR). Läs mer här!

Foto: Byggföretagen

4: De här är de största byggföretagen i Sverige. I en ny lista framställd av Byggföretagen rankas landets 30 största byggföretag. De tre som toppar listan är större än resterande 27 tillsammans. Läs mer här!

Foto: Trafikverket

5: Inga inkomna anbud på stort projekt i Göteborg. Efter att upphandlingen av totalentreprenad legat ute i drygt ett halvår har inga anbud på E6.21 kommit in. Nu ska Trafikverket analysera vilka konsekvenser det får för projektet. Läs mer här!

Foto: Pressbild

6: Liebherr byter spår – tankar förnybart på fabriken. Liebherr räknar med att spara 2,5 miljoner liter fossil diesel och 6 500 ton koldioxid per år genom att använda förnybar diesel i ett par av sina fabriker. Läs mer här!

Foto: Juliana Wiklund

7: Många upplever diskriminerande skämt inom byggbranschen. Inom byggbranschen finns det fortfarande en tydlig machokultur, något som föreningen Byggcheferna vill få bort. Med sin nya rapport Machoindex hoppas de kunna belysa problemen och få till en diskussion. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093