23948sdkhjf

Bränslepriser och protester

Vinnaren klådde de andra med hästlängder! På veckans lista hittar vi Leica Geosystems, Svevia, Infranord, Maskinentreprenörerna, Hitachi och NCC. Men vad klickades allra mest så mycket att det är årets hittills mest klickade? Svaret finns här!

Foto: Colourbox

1: ME:s krav: ”Sänk bränsleskatterna med omedelbar verkan – annars ställer vi maskinerna”. Maskinentreprenörerna uppmanar medlemmarna att visa sitt missnöje i uppropet ”Nu ställer vi maskinerna”, ett hot som inte är så tomt som man kan tro. Läs mer här!

Foto: Emelie Werme

2: Svevia tar vid efter Barslund på E4.Trafikverket har gett företaget i uppgift att avsluta två av de etapper som stått stilla sedan i höstas. Läs mer här!

Foto: Skärmdump/Regeringens webb-tv

3: Regeringens besked efter chockpriset på diesel. Regeringen är inte främmande för skattesänkningar på drivmedel för att underlätta för företag och privatpersoner. Det meddelade finansministerns under en pressträff i veckan. Läs mer här!

Foto: Pressbild

4: Fabriksmonterad maskinstyrning i Hitachigrävare.Ett nytt partnerskap innebär att utvalda Hitachigrävare nu kan få fabriksmonterade grävsystem i både 2D och 3D. Läs mer här!

Foto: Infranord

5: Infranord slår ihop två regioner.Från och med första maj i år slås Infranords regioner Mitt och Nord ihop till en enda. Tanken är att stärka konkurrenskraften i företaget.Läs mer här!

Foto: NCC

6: NCC lägger lokal asfalt i norra Sverige. NCC har fått ett större antal kontrakt om beläggningsarbeten i landets nordligare delar. Hundratusentals ton asfalt ska läggas mellan Gävle och Kiruna med tonvikt på Västerbotten och Norrbotten. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08