23948sdkhjf

Specialmålade skopor auktioneras ut till förmån för krigets offer

SMP auktionerar ut två specialmålade skopor och skänker överskottet till Ukraina, förhoppningen är att kunna bidra till fyra ambulansmotorcyklar.

SMP Parts i Ilsbo vill göra något för krigets offer och auktionerar därför ut två skopor för att sedan kunna hela överskottet till den ideella och politiskt oberoende välgörenhetsorganisationen Swedish Rescuers.

Det är inte vilka skopor som helst som bjuds ut, SMP har tagit hjälp av Ljusdalskonstnären Charlie Granberg i projektet, som fått namnet ”A bucket of art”.

Initiativet är otroligt viktigt för oss då vi vill göra något för att hjälpa människorna i Ukraina och det är fantastiskt av Charlie att ställa upp och måla skoporna. Det känns såklart också extra roligt att vi kunde samarbeta med just honom i det här projektet, eftersom han också är från Hälsingland, säger Malin Hasselmalm, Marknadsförings- och kommunikationsansvarig på SMP.

Charlie Granberg fick helt fria händer och resultatet blev att den större skopan fick ett tigermotiv, medan den mindre pryds av en hand.

 – Med ”A bucket of art” försöker vi stötta än mer till Swedish Rescuers fina arbete i Ukraina och vi hoppas att så många som möjligt kommer var med och buda på de kvalitativa konstverken, säger Patrik Lindqvist, vd- och koncernchef på SMP.

Tigerskopan kommer att visas både på den norska mässan Vei och Anlegg och på Svenska Maskinmässan. Handskopan kan man bara se på Vei och Anlegg.

Enligt SMP är tanken att skoporna ska exponeras för så många som möjligt innan de auktioneras ut under respektive mässa via SMP:s nya tjänst SMP ReUse, som är tänkt som en tjänst för att sälja använda men renoverade produkter via auktion eller marknadsplats

Swedish Rescuers utbildar samt utrustar den ukrainska sjukvården och räddningstjänsten med nödvändiga fordon och SMP hoppas kunna bidra med fyra fullt utrustade ambulansmotorcyklar.

 Planen är att kunna leverera ambulansmotorcyklarna i början av juli och jag ser det även som en bra första möjlighet att använda vår nya tjänst SMP ReUse för detta ändamål, säger Patrik Lindqvist

Enligt SMP går det att bjuda på handskopan fram till fredag den 13 maj klockan 15. Auktionen på den större skopan avslutas den 3 juni klockan 15.

Läs mer om: smp
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109