23948sdkhjf

Gratis pengar och chefsbyten på fartfylld och skruvad lista!

Midsommarlistan är lång! I topp hittar vi Nordisk Bergteknik, Naturvårdsverket, Styrud, Lotus Maskin & Transport, Volvo Construction Equipment, , Nokian Däck, och Leveranstidningen Entreprenad. Men vad klickades allra mest under vecka som gick? Svaret finns här!

1: Åtta år kvar till deadline för Volvo CE. Volvo CE trycker gasen i botten. Ska klimatmålen för 2040 kunna uppfyllas måste maskinerna finnas på plats redan 2030.

– Vi kan inte vara för tidiga, nu gäller bara fart, säger vd Melker Jernberg. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2: Stora bidrag att få om man köper rätt maskin. Visste ni att man kan få ett rejält bidrag till maskinköpet? Många har missat att Naturvårdsverket har massor av pengar som de vill ge till entreprenörer som ställer om. Läs mer här!

Foto: Colourbox

3: Upp till 70 procent kan fås i bidrag. Naturvårdsverket kan bidra med upp till 70 procent av kostnaden för den som köper till exempel en eldriven entreprenadmaskin. Det gäller dock att göra saker i rätt ordning om stödet ska beviljas. Läs mer här!

Foto: Colourbox

4: Nordisk Bergteknik köper norskt företag. Affären ska stärka koncernen i Norge och ge koncernen ytterligare ett ben att stå på. Läs mer här!

Foto: Colourbox

5: Kraven har ökat på hjulgrävardäcken. För 15 år sedan fick hjulgrävarna nöja sig med rena skogsdäck. Sedan dess har det hänt mycket, nya typer av däck ska göra det möjligt att använda maskinerna på fler sätt. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

6: Singeldäcket vann i längden. Likt Guldlock som provade både den för heta gröten och den för kalla gröten innan hon hittade den perfekta gröten har Patrik Karlsson hittat sin typ av däck – det klackmönstrade singeldäcket. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson 

7: REPORTAGE: Superkoll på skruvat uppdrag. Den beställda lutningen är 1,2 promille och det är noga med en helt plan schaktbotten när Styrud augerborrar sig fram under en järnväg i Kisa. – Vi gör så gott vi kan! Läs mer här!

Foto: Thomas Adolfsén

8: Lotus Maskin & Transport byter vd. Rivningskoncernen stuvar om i toppen. "Med sina erfarenheter och sin kompetens är jag övertygad att han kommer leda koncernen vidare när vi nu tar nästa steg i vår utveckling", säger avgående vd John Segerlund. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

9: NRC Group har fått förnyat förtroende i Blekinge. Trafikverket har gett NRC Group basunderhållskontraktet Blekinge Kustbanor och Kust till kust-banan, ett uppdrag som omfattar cirka 470 0000 spårmeter järnväg. Läs mer här!

Foto: Pressbild

10: Mycket att lära – men så kul det ska bli! Som ni kanske förstått har jag mitt hjärta i denna viktiga och spännande bransch. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Spänd väntan och viktiga besked på veckans lista!
Märsta Förenade i nytt uppdrag
JVAB styr om – ny vd och nya arbetschefer
Säkerhetsförvärv för Epiroc
Kortlivad järnvägsentreprenör i konkurs - 11 drabbas
Megatransport på 200 ton
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.219