23948sdkhjf

Kokheta produkter ska säljas i Sverige

Bengt Bergs Maskinservice tar in ett holländskt ogräsbekämpningskoncept, produkter man tror kommer att behövas i framtiden.

Bengt Bergs Maskinservice berättar i ett pressmeddelande att de tagit in Waterkrachts utbud när det gäller både tvätt och miljövänligt ogräsbekämpning, produkter de ser ett stort behov av.

Sedan den 31 mars 2016 råder ett EU-förbud för professionella användare att applicera kemiska ogräsmedel på asfalterade ytor. Syftet med denna åtgärd är att förbättra vattenkvaliteten och skydda människors hälsa, säger försäljningschefen Martin Svensson i pressmeddelandet.

I dagsläget gäller förbudet endast asfalterade ytor, men planen är att utvidga detta även till obelagda ytor inom en snar framtid. Waterkracht har hittat det bästa alternativet till kemisk ogräsbekämpning, som innebär att man förstör ogräs med sin patenterade “Boiling Hot water Technique”, hävdar han.

Holländska Waterkracht fyller 50 i år och har specialiserat sig på olika lösningar inom ogräsbekämpning, stora högtryckstvättar och andra tvättsystem.

Enligt Bengt Bergs Maskinservice har man minimerat användandet av kemiska rengöringsmedel, något de anser ligger i linje med de miljömål många av deras kunder arbetar efter.

Företaget hävdar att vatten leder värme bättre än både ånga och varmluft och att det ska räcka att behandla ytan 3-4 gånger per säsong för ett effektivt resultat.

Bengt Bergs Maskinservice lyfter särskilt fram Waterkrachts nya eldrivna ogräsbekämpare WeedMaster eM-Line med dubbla 48v Li-Ion batterier. Maskinen ska ha ett flöde på åtta liter per minut och en konstant temperatur på 99 grader Celsius vid munstycket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078