23948sdkhjf

Nytt och nygammalt på veckans lista!

Sweco, Doosan, Swecon och Rototilt är några av de namn som återfinns på veckans topplista Men vad klickades allra mest på entreprenad.com under veckan som gick? Svaret finns här!

1: Doosan blir Develon. Hyundai Doosan Infracore (HDI) berättar att varumärket Doosan går i graven. Läs mer här!

2: Höstens konkurser – högsta antalet på tio år. Enligt statistik från UC har antalet konkurser i Sverige under halvan av 2022 varit de högsta på tio år. Bidragande faktorer är bland annat elpriserna, kriget och inflationen. Läs mer här!

3: Rototilt har landat i Rosersberg. Flyttlasset har varit stort och processen komplicerad men nu är allt klart – i går invigde Rototilt sitt nya distributionscenter i Rosersberg.– Det är ett viktigt steg för oss, säger vd Anders Jonsson. Läs mer här!

4: Nya regler ska hindra inhyrning under lång tid. Nya regler i uthyrningslagen medför att företag inte längre kan hyra in bemanningspersonal på obegränsad tid. Den som varit inhyrd i mer än 24 månader under en 36-månadersperiod får med det nya regelverket rätt till anställning. Läs mer här!

5: Swecon går in i rallytävling. Swecon och Rally Sweden återupptar samarbetet. Läs mer här!

6: Cirkulär masshantering kan spara 60 miljarder om året. Sweco har tagit fram en handlingsplan till hur Sverige ska kunna bli bättre på att återbruka råmaterial. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141