23948sdkhjf

Komatsu övergår till förnybar diesel i europeisk produktion

Komatsu kommer att använda förnybar diesel i sin europeiska produktion med Neste som en av leverantörerna.

Valet påverkar ett sortiment av hjullastare och grävmaskiner, som nu kommer att vara tankade med detta bränsle när de når kunderna.

Neste uppger att förnybar diesel kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent under bränslets livscykel, jämfört med traditionell diesel. Detta är särskilt relevant för industrier där Komatsu-utrustning används, som byggentreprenad, gruvdrift och skogsbruk.

Ingo Büscher, verkställande direktör för Komatsu Tyskland, divisionen för byggentreprenad, kommenterar.

– HVO100 är en kostnadseffektiv metod för att minska utsläppen. Det är stabilt och pålitligt, och förutom lägre utsläpp av växthusgaser ger förbränningen även upphov till färre partiklar av andra typer.

Komatsu ser detta som ett steg i rätt riktning för att uppfylla sitt ansvar för att minska CO2-utsläpp. Företaget har också andra pågående initiativ, inklusive forskning och utveckling av ny teknik, samt optimering av affärsverksamheten för att stödja sina kunders omställning.

Läs också: Stort fokus på pris hindrar hållbarhetsmålen

Komatsu ser inte förnybar diesel som den enda lösningen. Büscher förklarar att elektrifiering är ett bra alternativ för vissa produkter, men att det för närvarande inte är genomförbart för alla kunder på grund av olika faktorer som tillgänglighet av el och infrastruktur.

Mats Hultman, chef för OEM Partnerships på Neste, betonar också vikten av partnerskap som det mellan Neste och Komatsu.

– Varje nytt samarbete är ett stort steg för Neste, särskilt när det gäller att demonstrera varför förnybar diesel är en effektiv lösning för sektorer som annars kan ha svårt att ställa om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078