23948sdkhjf

Andrésen tar hand om Hidromek i Västsverige

Andrésen Maskin är ny representant för Hidromek i västra Sverige och kommer aktivt att börja sälja de turkiska maskinerna 15 augusti.

Nätverket av representanter för Hidromek i Sverige blir allt mer omfattande. Sundsvallsbaserade Mach Pro som sålt de turkiska maskinerna i norra Sverige i ungefär fem år fick förra året sällskap av Hjerpes Maskincentra i Norrköping och nu står det klart att Andrésen Maskin kommer att vara återförsäljare i Västsverige.

Utrustning och service kommer i första hand att utföras av oss själva i Uddevalla och med servicebilar, inom kort även via externa serviceställen runt om i regionen, säger Benjamin Andrésen.

Hidromek har sedan starten 1978 vuxit snabbt, bland annat med hjälp av senare års starka offensiv utanför den turkiska hemmamarknaden. Med en strategi som bland annat omfattar komponenter som Hardox-stål, motorer från Mercedes, Isuzu och Mitsubishi samt Kawasakipumpar har företaget i dag närvaro i mer än 100 länder, enligt exportchefen Engin Barutcuoglu.

Företaget har i några år funnits på listan över världens 50 största tillverkare av entreprenadmaskiner, men trillade ut förra året, något som framför allt tillskrivs den svaga inhemska valutan. I princip går försäljningen fortfarande bra runt om i världen och den totala produktionen i företagets fem fabriker anges till 6 700 enheter, vilket uppnås med hjälp av bland annat en personalstyrka på cirka 2 000 personer.

Företaget är sedan länge marknadsledare på grävlastare och grävmaskiner på hemmamarknaden. För svensk del har det hittills handlat mest om grävmaskiner som erbjuds i storlekar från ungefär 15 ton till en bit över 50 ton. Det finns dock gott hopp om att ta för sig även bland hjullastare och väghyvlar – kanske även inom det senaste segmentet – jordpackningsvältar. Det samma gäller för övrigt även mindre grävmaskiner där det aviseras modeller i storlekar ner till ungefär sex ton.

I och med uppdraget för Hidromek har Andrésen Maskin hittat en ersättare för Case och Doosan som företaget representerat i Göteborgsregionen de senaste fem åren, men som nu övertas i egen regi av generalagenten Maskinia. Service och reprarationer i området kommer dock precis som tidigare att bedrivas av bland annat Steens T&E och Uddevalla Hydraul & Maskin.

Läs mer om Hidromek här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125