23948sdkhjf

Bellman Group köper Göteborgsföretag

Bellman Group har köpt Ivarssons Entreprenad för nästan 100 miljoner kronor.

Ett nytt förvärv innebär att Bellman Group blir ännu större. Anläggningskoncernen, som omsatte cirka 1,8 miljarder kronor 2019, verkar inom både bergsprängning, schakt, transport och hantering av massor i Sverige, och i koncernen finns redan Bellmans, Uppländska, VSM, Samgräv och Såab.

Nu tillfogas ytterligare ett namn till den raden: Göteborgsföretaget Ivarssons Entreprenad, med ett 40-tal anställda, 50 hjul- och bandmaskiner och en omsättning på cirka 60 miljoner kronor.

Enligt pressmeddelandet samarbetar Ivarssons redan med några av Bellman Groups dotterbolag i projekt relaterade till Västerlänken och förvärvet uppges stärka Bellman Groups ställning i Göteborgsregionen ytterligare.

–  Vi är väldigt glad över att Ivarssons Entreprenad med sin erkänt kompetenta personal vill ansluta sig till vår grupp och vi ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete, framför allt i Göteborgsregionen, säger Håkan Lind, vd Bellman Group, i pressmeddelandet.

Enligt pressmeddelandet är Ivarssons Entreprenad inriktat på alla typer av mark- och anläggningsarbeten, företaget ska dessutom vara specialiserat till exempel när det gäller djupa schakter och marinrelaterade uppdrag med fokus på stabilitetshöjande åtgärder och erosionsskydd.

Enligt Bellman Group innebär förvärvet att man tar ytterligare ett steg i koncernens strategi att bli en heltäckande leverantör till bygg- och anläggningsbranschen.

Man ser till exempel stora möjligheter att kunna bli en partner till totalentreprenörer –  till exempel vid stora infrastrukturprojekt som Västlänken.

Ivarssons Entreprenad startades redan 1958 då de nuvarande ägarnas farfar John Ivarsson startade maskinentreprenadverksamheten.

Sedan 1988 har bröderna Mårten och Mikael Ivarsson ägt bolaget. Båda stannar kvar efter förvärvet och Mikael Ivarsson kommer från och med 2021 dessutom att ingå i Bellman Groups koncernledning.

–  Vi är övertygade om att vi genom försäljningen av Ivarssons Entreprenad till Bellman Group har hittat den bästa ägaren till vårt företag. Jag och Mårten kommer fortsätta att driva och expandera bolaget men nu tillsammans med de andra dotterbolagen i Bellman Group och samtidigt få det stöd som krävs i form av finansiell stabilitet och support kring central administration, processer, IT-stöd med mera, säger Mikael Ivarsson.

Enligt Bellman Group uppgår köpeskillingen uppgår till 98,5 miljoner kronor varav 31,3 miljoner utgörs av aktier i Bellman Group (motsvarande 3,02 procent av aktierna).

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141