23948sdkhjf

Stora Volvokliv för Steelwrist

Steeelwrist och Volvo CE har utökat sitt samarbete – lanserar fabriksinstallerade helautomatiska SQ-snabbfästen.

Steelwrist och Volvo CE har samarbetat i över tio år, Steelwrist har till exempel levererat tiltrotatorer och snabbfästen som gått att få fabriksinstallerade på Volvos grävmaskiner.

Nu aviserar de två företagen att samarbetet har utökats med fabriksinstallerade helautomatiska SQ-snabbfästen.

–  Tack vare åtagandet från båda varumärkena har Volvo CE kunnat erbjuda ett heltäckande program av Steelwrists symmetriska snabbfästen (nu även med SQ-varianten) på ett brett utbud av grävmaskiner, säger Christian Berling, Volvo CE:s produktchef för grävmaskinredskap, i ett pressmeddelande.

Lösningen finns för både band- och hjulburna grävmaskiner på 13 till 35 ton, lanseringen uppges även inkludera SQ adapterplattor för redskap i matchande storlekar.

Enligt Steelwrist är det en ökande efterfrågan på just helautomatiska snabbfästen som lett till att Volvo CE nu utökar sitt sortiment.

Företaget noterar också att deras Smart Connect-plattform, som tagits fram i samarbete med systerbolaget Svab Hydraulik, ingår på de uppdaterade maskinmodellerna EC250E och EC300E.

Detta uppges bland annat innebära att Volvo Dig Assist-systemet integreras sömlöst med Steelwrists fabriksmonterade tiltrotator, inklusive förbättrade säkerhetsfunktioner med en singel-brytare till både snabbfästets och tiltrotatorns låssystem.

Steelwrists tiltrotatorer med Smart Connect-plattformen ska dessutom kunna monteras hos återförsäljare med en plug-and-play-installation, som även den omfattar singelbrytaren.

Detta ska i sin tur korta leveranstiden för Volvos återförsäljare och ge kunden en funktionalitet som motsvarar den på fabriksinstallerade system  –  till exempel om kunden köper en lagermaskin.

Steelwrists vd Stefan Stockhaus säger i en kommentar att samarbeten som detta visar att det finns en framtid både för den öppna standard Steelwrist och konkurrenten Rototilt lanserade i fjol, och för ett öppet redskapsgränssnitt för grävmaskiner.

–  Inom Steelwrist har vi länge arbetat hårt för att främja globala standarder och till sist börjar vi skönja resultat, säger han.

–  För det första, med Volvo som lanserar Steelwrist SQ från fabrik och med Caterpillars nyligen lanserade HCS-fäste, är det en stor sak när två branschledande aktörer nästan samtidigt lanserar produkter som är kompatibla med Open-S-standarden.

–  För det andra kan Volvo CE:s lansering av Smart Connect-plattformen vara ett stort steg mot ett öppet redskaps-gränssnitt för grävmaskiner i likhet med ISOBUS inom jordbrukssektorn. Detta skulle kunna möjliggöra ökad smartness och uppkopplade grävmaskinsredskap som aldrig förr.

Volvo CE har under de senaste veckorna radat upp samarbeten med flera tiltrotatortillverkare, läs mer om den teknikutveckling som skett i samarbete med Engcon, Rototilt och SMP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109