23948sdkhjf

Ny hydraulik på uppgraderade maskiner

Trejon jobbar vidare med sina sopmaskiner och lanserar bland annat ett modulupplägg och helt nyutvecklad hydraulik.

2016 lanserades Trejon Optimal, i sopmaskinsprogrammet finns nu allt från bomvalsar för grävmaskiner till uppsamlande sopmaskiner för stadstrafik.

Trejon uppger att man allt sedan starten sett en allt större efterfrågan och att man tack vare detta kunnat fortsätta att förbättra och vidareutveckla produkterna.

Aktuellt just nu är tre modeller: en traditionell sopskopa, en runtomsvängande sopskopa samt ett par sopvalsar. Samtliga ska ha förbättrats så pass att de fått byta modellbeteckning. 

–  De förbättringar som vi nu kan presentera gör stor skillnad för användaren och ger därmed ett stort lyft för maskinernas värde utan att för den delen göra maskinen nämnvärt dyrare i inköp, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

Trejon Optimals traditionella sopskopa SBX finns i tre modeller med arbetsbredd från 180 till 270cm.

Trejon berättar att skopan har fått ny hydraulik som uppges kunna hantera flöden upp till 120 liter/minut.

Alla  standardfunktioner ska dessutom kunna skötas med enbart ett dubbelverkande hydrauluttag.

Den runtomsvängande sopskopan Trejon Optimal CX , som finns i fyra modeller med arbetsbredd från 190 till 250cm, har också fått  ny hydraulik med hydraulflöden upp till 120 liter/minut.

Trejon noterar också att den nya hydrauliken har ett ventilblock som kan anpassas för körning via ett eller två dubbelverkande hydrauluttag.

– Det nya ventilblocket har utvecklats unikt för våra modeller och ger användaren av maskinerna flera fördelar. Dels en enklare anpassning utifrån sina behov, dels bättre funktion där vridningen inte kommer påverka drifthastigheten av valsen och att exempelvis modellen SVX nu kan rotera valsen baklänges, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Oavsett vilken variant man väljer ska blocket hålla driften på valsen även vid rotation av hela skopan, lovar Trejon.

Företaget förklarar också att det vid drift via ett dubbelverkande hydrauluttag så finns en färdig eldosa som ska kunna hantera alla funktioner som tillval.

Sopvalsarna Trejon Optimal SVX, som finns i fyra modeller med arbetsbredd från 250 till 330 centimeter, har också uppgraderats med ny hydraulik för 120 liter/minut, de har också fått samma ventilblock som den runtomsvängade sopskopan.

Enligt Trejon innebär detta att SVX-modellerna nu kan vrida valsen samtidigt som den behåller driften på valsen även vid körning med enbart ett dubbelverkande uttag.

Nu ska valsarna dessutom kunna rotera valsen baklänges för framsopning från exempelvis entréer och gräsmattor – oavsett anslutning.

Trejon noterar också att man vid  körning med ett dubbelverkande hydrauluttag kan komplettera med en färdig eldosa som hanterar alla funktioner.

Trejon lyfter också också fram att service och underhåll ska vara enkelt för de uppdaterade modellerna.

Samtliga modeller, och deras tillbehör, är dessutom mer moduluppbyggda – för att enkelt kunna anpassas till användarnas unika behov, förklarar Trejon.

Modulupplägget ska också förbättra leveranskapaciteten och göra det enklare att möta den höga efterfrågan, uppger företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093