23948sdkhjf

Ny framgång för Peabs gröna asfalt – 29 000 ton ska läggas

Trafikverket har tilldelat Peab Asfalt ett kontrakt för underhållsbeläggningar under 2022 och 2023 i Jönköpings län. Kontraktet som ställde höga miljökrav är fördelat på bland annat sju olika objekt i länet.

Myndigheter är skyldiga att ha med miljötänk i sina beräkningar när de gör upphandlingar. Så även i den upphandling som nu vunnits av Peab. De hävdar att genom deras ECO-asfalt kommer koldioxidutsläppen under arbetet minskas drastiskt. 

– All asfaltmassa i entreprenaderna kommer att vara ECO-Asfalt som framställs med en förnyelsebar värmekälla, vilket minskar koldioxidutsläppen med cirka 580 ton, säger Peter Löfgren, arbetschef på Peab Asfalt, i ett uttalande.

Tidigare i år fick Peab förnyat förtroende i Smedjebackens kommun. Företaget menar att deras asfalt är en av anledningarna. De nu vunna uppdragen har ett totalt värde på 39 miljoner kronor och omkring 29 000 ton asfalt ska läggas. 

– Kontrakten ger ett bra tillskott för vår beläggnings- och tillverkningsorganisation. Eftersom underhållsbeläggningarna i Jönköping kan utföras under den senare delen av året kompletterar det våra övriga uppdrag i Örebro och Västerbottens län på ett mycket bra sätt, säger Anders Hoff, arbetschef på Peab Asfalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097