23948sdkhjf

Fler svenska företag till elektriska VM i rallycross

Tidigare i år annonserade Volvo CE att de var officiell leverantör till mästerskapet VM i rallycross, World RX. Nu ansluter sig ytterligare två svenska företag till tävlingen som i år körs helt elektriskt.

Swecon och Engcon blir en del av partnerskapet bakom CE Dealer Team som kör den elektrifierade VM-serien i rallycross i år. Tidigare meddelade Volvo CE att de skulle bli officiell leverantör till tävlingen. Niklas Lindberg som är chef för Swecongruppen säger i ett uttalande att företaget varit delaktigt i motorsporten i över två decennier och ser fram emot att göra den mer hållbar.

– Det ger oss möjligheten att visa upp inte bara vårt befintliga utbud av innovativa produkter och digitala tjänster, utan också vårt ledarskap i övergången till elektrifiering av anläggningsmaskiner. Samtidigt kommer vi att ta tillfället i akt att främja det övergripande budskapet om hållbarhet, mångfald och innovation tillsammans med våra partners i projektet.

Engcons vd, Krister Blomgren, säger att det är kul och givande att samarbeta med andra ledande aktörer inom sin bransch samt att skiftet till elektrifiering passar dem bra.

–  Vi lanserar just nu vår tredje generation tiltrotatorer som bland annat utvecklats för den växande marknaden av elektriska grävmaskiner

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093