23948sdkhjf

VOLVO CE

Kina håller Volvos fana högt

Fortsatt ökad försäljning i Kina och en återhämtning efter ett coronapressat första halvår innebär att Volvo CE redovisar kraftiga ökningar av såväl orderingång som leveranser under årets tredje kvartal jämfört med samma period 2019.

Nya Volvomaskiner till Sverige

Volvo utökar program av materialhanterare

Tysk stororder till Volvo

Kort är gott när Volvo förenklar

Nu ska Volvos maskiner få enklare modellbeteckningar – produkttyp och storlek får räcka.

Yrkesakademin väljer Volvo

Inför det kommande läsåret har Yrkesakademin valt att investera i 34 entreprenadmaskiner. 18 grävmaskiner och 16 hjullastare ska säkerställa att eleverna direkt efter avslutad utbildning ska kunna ge sig ut i arbetslivet.

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

”Vi måste bygga billigare vägar snabbare”

Nya funktioner på Volvos H-lastare

Volvo har uppdaterat sina hjullastare i H-serien – nya funktioner ska göra det möjligt att få ut mer av maskinerna, hävdar företaget.

Volvos lastare får eld i baken

Volvo CE har snabbat upp L45H och L50H – nu klarar de upp till 50 kilometer i timmen.

Nu rullar Volvos produktion igång igen

Med start under denna och nästa vecka produceras återigen komponenter och kompletta maskiner i samtliga Volvo CE:s fabriker i Sverige, enligt företaget. De asiatiska fabrikerna är fullt operationella, samtidigt som produktionen i Europa återupptas gradvis.

Fortsatt god lönsamhet i Volvo CE

En kraftigt minskad försäljning av det företaget beskriver som större entreprenadmaskiner har slagit hårt mot Volvo CE:s försäljning under årets första kvartal. Även resultatet har försämrats, men beskrivs ändå som gott.

Volvo stoppar produktion i Sverige

Volvo Construction Equipment stänger temporärt ner sina produktionsanläggningar i Sverige med start på måndag 23 mars. Swecon lovar dock att fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket betyder att reservdelsförsörjningen inte påverkas av stängningen.

Volvos monter öppen under Conexpo

Det är bara Volvo av de större utställarna som valt att kliva av Conexpo. Montern med sitt innehåll finns dock kvar och kommer att bemannas med inhyrd personal, enligt mässarrangörerna.

Volvo kliver av Conexpo

Oron för Coronavirusets härjningar gör att Volvo väljer att avstå från Conexpo, nästa veckas stora nordamerikanska entreprenadmaskinsmässa i Las Vegas.

HVO förstahandsval för Volvo i Eskilstuna

HVO-biodiesel är nu förstahandsvalet för alla maskiner på Volvo CE:s kundcenter i Eskilstuna. Att det dröjt ända till nu beror, enligt företaget, på tidigare brister i tillgängligheten.

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

Volvo släpper sin hittills största grävare

Volvo fortsätter jobba sig uppåt i storlekarna. Senaste tillskottet i maskinutbudet är EC950F, en bandgrävare på drygt 90 ton som nu introduceras med steg V-motor och skopvolym på upp till sju kubikmeter.

Telematik i Volvos kompaktmaskiner

Volvo CE inför nu telematiksystemet Caretrack, inklusive ett treårigt grundabonnemang, som standard i kompaktgrävare från fem ton och uppåt samt i alla kompakta hjullastarmodeller i bland annat Europa. Ökad produktivitet och lönsamhet för användaren utlovas.

Electric Site uppmärksammad i Bryssel

Skanskas och Volvo CE:s utvecklingsprojekt Electric Site fick ett särskilt uppmärksammande för att ha bidragit till att utveckla branschen när den europeiska branschorganisationen för bergmaterialindustrin UEPG nyligen samlade branschen i Bryssel.

Volvos ellastare på tysk kundtest

I 34 år har Leick Baumschulen varit kund hos Volvo CE. Företaget har sin bas inte mer än en halvtimme från den fabrik i Konz där Volvos eldrivna hjullastare ska börja produceras i mitten av 2020. Dessutom testkör nu Leick som första företag i världen den kommande lastarmodellen.

Volvo investerar i cybersäkerhet

För att stärka skyddet av uppkopplade fordon har Volvo Group Venture Capital investerat i israeliska Upstream Security som specialiserat sig på cybersäkerhet för fordon.

Sänd till en kollega

0.063