23948sdkhjf

VM-feber, eldrift och nya initiativ på veckans lista!

Maskinia, Caterpillar, Instalco, Danfoss, Enter Ställningar, Holms Attachments, Volvo CE, Granitor och Enter klättrar högst på veckans topplista! Men vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1: Guldet går till Volvo CE – närmare bestämt till deras lilla ellastare som fått bekänna färg under ett månadslångt test.

— När jag först fick reda på att vi skulle prova eldrivna maskiner var jag verkligen skeptisk - men jag ändrade mig helt efter att jag hade kört maskinen, säger döraren Amanda Sihvonen.

Eldriven hjullastare utmanar dieselvariant

2: På silverplats hittar vi en maskinförare som siktar på guld! Europamästaren Pontus Eriksson är en av nio förare i den globala finalen i Operator Challenge i Las Vegas den 14 mars.

– Nu vill man ju bara komma iväg, förklarade han när vi träffade honom nyligen.

REPORTAGE: Svenska hoppet redo för VM-finalen

3: Maskinia dundrar in på fjärdeplatsen denna gång, företaget har öppnat ännu en ny anläggning och fler kan det bli.

– Vi har planer på fortsatt expansion i Västra Götaland och i Sverige, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Maskinia expanderar med ny anläggning

4: En affär på hög höjd trillar in på bronsplats!

– Vi har varit måna om att hitta rätt köpare, som ser bolagets potential och vi ser att Instalco kommer att kunna fortsätta utveckla Enter och accelerera tillväxten ytterligare, säger Björn Wigström, portföljchef Contracting på Granitor.

Ställningsföretag med 120 anställda köps upp av installationsjätte

5: Elnyheterna har vällt in på sistone, och nu är det dags igen! På femte plats hittar vi Holms Attachments, som tagit fram en elektrisk sopvals.

– Att driva hydraulik elektriskt från en elektrisk lastmaskin leder till stora energiförluster. Att istället ha elektriska redskap ökar bärarens batteritid tack vare en mer effektiv användning av den energi som finns tillgänglig, säger Ulf Österberg utvecklingschef på Holms Attachments AB.

Holms presenterar elektrisk sopvals

6: På sjätteplats hittar vi Danfoss, som arbetar för att minska bränsleförbrukningen i Volvos grävmaskiner.

– Feedbacken från fältförsöket är att förarna kör maskinerna vid reducerade varvtal för att uppnå de förutsedda bränslebesparingarna och ser en längre drifttid mellan tankfyllningarna i linje med förväntningarna om en 15 procentig besparing, säger Leif Bruhn.

Fältförsök visar 15 procent lägre bränsleförbrukning i Volvos grävmaskiner

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079