23948sdkhjf

”Jag är lite av byns hovgrävikus!”

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Maskinintresset föddes tidigt, uppfinnarlusten kom rätt snabbt den med och Conny Kolsjö har haft både nytta och glädje av båda under snart 30 år som maskinförare.

Hölö. Conny Kolsjö, med egna företaget Kolsjös Mark & Vägmaskiner, har hållit på med maskiner ett bra tag vid det här laget – till våren blir det 30 år.

– Jag började direkt efter skolan, säger han.

Maskin har han kört sedan mellanstadiet –  maskinglöden tändes under barndomens somrar i Värmland, när släktingarna skulle skörda hö.

– Jag var för liten för att orka med höbalarna så jag fick köra höpressen,  när jag var 12-13 fick jag ta pressen och ett par vagnar och köra till grannarna för att hjälpa dem också, minns Conny Kolsjö.

Gymnasievalet blev därför tämligen enkelt – det blev maskiner.

–  Jag gick maskinutbildning i Södertälje på den tiden vi hade ”riktiga lärare”, skrattar han.

Han minns med glädje Olav Björn, norrlänningen som flyttat söderut och hunnit göra ett starkt intryck på arbetsplatserna innan han blev lärare, och Rolf Bellman, åkarräven.

– De var otroligt bra, inte som många av dagens lärare som knappt jobbat i branschen.

Ett par år senare, med C-körkortet i hand, körde han både hjullastare, kranbil, grävmaskin, grusbil med mera hos sin första arbetsgivare.

När 1990-talets lågkonjunktur slog till fick han tänka om, det var ont om jobb, särskilt vintertid.

Conny Kolsjö gav dock inte tappt, han började köpa in lite billigare äldre maskiner och blicken föll snabbt på hyvlar.

– Alla sa att det var så svårt att köra hyvel så då köpte jag givetvis en för att prova, ler Conny Kolsjö.

Samma resonemang fick honom att köpa in maskiner med slängskopa, de blev en kortvarigare bekantskap men hyvlarna fastnade han för rejält.

– Jag körde för Arvidsson och Olofsson, det började med grusvägar men det blev mer och mer anläggningsjobb, inte minst i Stockholm där jag hyvlade mycket inför asfaltering i slutet av 1990-talet.

Det var ont om hyvelförare i Mälardalen, jobb fanns det alltså gott om och det var intensiva uppdrag.

– Det är inte så konstigt att många hyvelförare går in i väggen, konstaterar Conny Kolsjö.

Hyvelförarna får ofta axla ett stort ansvar på arbetsplatsen, ibland får de nästan en arbetsledande roll, förklarar han.

– Att köra hyvel är ett av de stressigaste jobben i branschen – vi ska  styra både åkare, utsättare och övriga maskiner, dessutom har vi asfaltläggaren precis bakom oss hela tiden.

Hyvelföraren kommer dessutom sällan till dukat bord, inte ens när arbetsledningen tror sig ha förberett ytan, hävdar han.

– Särskilt sedan grävmaskinerna började köra med GPS blir det galet – GPS:er är jättebra i sidled, men höjderna blir ofta fel, det räcker med någon centimeter så blir det stora problem.

Att låta grävmaskinerna göra lejonparten av jobbet för att sedan låta hyveln gå in och ”putsa” lite är kanske inte alltid det enda rätta, fortsätter han.

– Det kan faktiskt vara en bättre affär att låta hyveln göra mer, det kan till och med löna sig att låta hyveln lägga ut det grövre materialet.

Hyveln kostar mer per timme, men den lägger ut materialet med större precision, därför kan det slutgiltiga priset bli lägre, hävdar han.

– I stället för att grävmaskinerna ska kratta ut materialet  kan en hyvel, som kör mot totalstation och lägger ut materialet exakt på millimetern, minska mängden dyrt finmaterial.

Hans hyvel, en Mattson 266S, har en egen historia –  enligt Conny Kolsjö har den ”byggt halva Arlanda” och åldern är svår att precisera även om den ”ursprungligen” är av 1986 års modell.

– 1990 tog de in maskinen och byggde om och uppgraderade den till 1990 års modell, med ny hytt och ny hydraulik. 2000, när jag köpte den, tog jag den till Uddevalla där de tog isär den och renoverade den till nyskick, kommenterar Conny Kolsjö.

I flera år pendlade han och hans hyvel till de norra delarna av Stockholm men en dag var han less.

– Jag tog hem hyveln, jag hade köpt en grävmaskin och började köra med den lite mer på hemmaplan.

Och det har han fortsatt med, numera kör han främst för sörmländska bönder.

– Det är mycket åkerdiken och skogsvägar, jag är lite av byns hovgrävikus!

Skulle han få för sig att återvända till hyvlingen –  och det ska han definitivt inte, för då måste han ju jobba i stan – blir det utan hyvel.

–  I så fall skulle jag köpa en nyare hjullastare,  bygga en rejäl hyveltillsats, och skaffa maskinstyrning, säger Conny Kolsjö.

Hjullastaren är smidigare än en hyvel på trånga ytor, anser han.

– Dessutom kan man ta av hyveltillsatsen och ösa i hörnen, det blir mycket flexiblare.

Hyveltillsatsen skulle bli ett redskap bland andra, och han skulle helst bygga den själv, förklarar han.

– Det behöver inte vara så avancerat, hyvelbord, blad, svängkrans, ram och ett tilthuvud som sitter på maskinen och fungerar även för skopan – sedan räcker det med ett pivothjul fram – det ska vara enkelt.

Hyvelidén kommer förmodligen inte att förverkligas men Conny Kolsjö har mycket annat på gång – i vår fnular han till exempel på hur man ska kunna rensa diken på ett effektivare sätt.

–  Jag har fått hem alla delar och ska börja experimentera, säger han.

Han gillar att låta kreativiteten flöda när det gäller både maskiner och redskap, det är en av fördelarna med att vara sin egen, konstaterar han.

–   Jag får utveckla mina egna grejer och göra de där uppfinningarna – det är en begränsning när man är anställd även om jag höll på en hel del även då, nu är det bara upp till mig.

Mer läsning finns! Conny Kolsjö har varit mycket uppfinningsrik med sina gamla maskiner, läs mer det här hör honom också berätta om den i klippet nedan.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandviks nya paket

Inget Load up North i år

Sänkt klimatavtryck i betongelement

Receptoptimering vid betongtillverkningen samt avtal med leverantörer som har ett tydligt hållbarhetsfokus har fört med sig en avsevärd sänkning av det CO2-avtryck som Finja Prefab lämnar för sina betongstommar, enligt företagets nya miljövarudeklarationer, EPD:er.

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Luft under vingarna för flygfotografering

Nyhetsbrev

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Arkiv

De får asfaltera i Järfälla

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Boenden avvecklas när gruvjätten ansöker om mer mark

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Högtflygande lista!

1 miljard till järnvägs- och vägunderhåll i hela landet

Mindre utsläpp med flygaska i betongen

Genom att ersätta delar av cementets klinkerinnehåll med flygaska och kalksten har Cementa och stomentreprenören Benders lyckats minska utsläppen av koldioxid med 20 procent vid tillverkningen av drygt 600 meter tunnelelement för Förbifart Stockholm.

Cykelprofil tar täten i Samhällsbyggarna

Lars Strömgren, 38, har lett Cykelfrämjandet sedan 2014. Nu lämnar han cykelsadeln för att ta plats på vd-stolen i Samhällsbyggarna.

Peab bygger i Södertälje

Swecon på spaning

Swecon lät en liten och noga utvald grupp resa till Tyskland för att få en glimt av hur Volvo Construction ser på framtiden.

1

Halverade utsläpp möjliga vid vägprojekt

Genom att optimera transporterna kan stora miljövinster göras vid exempelvis vägbyggen. Med ytterligare stöd från större andel återvunnet material och mer genomtänkta materialval, konstruktioner och metoder kan miljöbelastningen halveras, enligt forskare i Göteborg.

Tungt för företagen

Renta i rikstäckande avtal med Züblin

NCC bygger i Skellefteå

Nellemann väljer bort namnet Svenningsen

För nästan exakt tre år sedan förvärvades Svenningsen Maskin av Nellemann. Nu gör sig moderbolaget av med det gamla namnet och driver sedan i dag, 18 maj, verksamheten vidare som Nellemann Machinery med Kubota och Holder som starka varumärken i maskinutbudet.

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Stockholms största hittills

”Vi måste bygga billigare vägar snabbare”

1

Digitala tvillingar ska lösa mysteriet

Ystamaskiner lanserar ny hemsida

NCC bygger i Täby

Spökspår förkortar byggtiden

Sliten väg renoveras

Se alla Företagens egna nyheter

Populär extraljusramp med reflektor

Den är äntligen här!

En liten backlampa för tuffa miljöer

Vägservice – en helhetsleverantör till ditt vägarbetsprojekt

Energieffektiv bostad med Jackon Thermomur®

Ny unik funktion i Sylvacs IoT-instrument

Vår storsäljare - MS26 riktat blixtljus

Laddningsbart varningsljus med 8 valbara blinkmönster

Vredestein Traxion XXL traktordäck sparar dig 11 kr/tim

HBA firar ett år som totalleverantör för Federal Signal

Ännu ett lyckat portalmontage!

Inverter-serie 22-607 - med ren sinusvåg 12/24V

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Maxtel's runda extraljus - med Evapor-teknik

Nyhet! Liten, lättplacerad sidoblinkers

MetaTrak T36 Pulsar

Gripen Wheels sponsrar team i Traktorpulling mot Corona

Välkommen Johan!

Kompakt Heavy Duty Arbetslampa

En ny serie ramper som omdefinierar begreppet arbetsljus

Traktormönstrade hjul för lastmaskiner hos Gripen Wheels

Magnus Wallin - ny VD för HBA Fordonsteknik

Nöjd kund med entreprenaddäck från BKT – här Earthmax SR 41

Ny smidig VSI-krossenhet från Maskin Mekano

Teleskopskenor från KIPP i många olika modeller

Sänd till en kollega

0.188