23948sdkhjf

VINDKRAFT

Gynnsam vind i Ramirents segel

– Vi får både fler och större uppdrag inom vindkraften och trenden är mycket positiv. Även nu under coronapandemin snurrar hjulen på, säger Poul Skehammar, ansvarig för nyckelkunder på Ramirent.

Startar testcenter för vindkraft

1

Ledare: Stormig vindkraftpark

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

Flis i stället för plast

Närproducerad flis har visat sig vara ett fullgott alternativ till importerad plast när Veidekke isolerar nygjuten betong som används till fundament till vindkraftverk.

BDX landar rekordorder

Närmare 130 personer, ett 30-tal grävmaskiner och totalt runt 100 fordon sysselsätts när BDX-Företagen utför markentreprenaden för 202 vindkraftverk som ska uppföras i Markbygden utanför Piteå. Uppdraget beskrivs som företagets hittills största entreprenadaffär.

2

Boliden satsar på vindkraft

NCC förbereder för vindkraft

53 fundament för vindkraft, förstärkning av 30 kilometer väg och nybyggnad av 40 kilometer väg i känslig natur väntar NCC som ska förbereda för en vindkraftspark vid Åndberget i Härjedalen.

1

Rekordnivåer för vindkraft

Svevias största vindkraftsuppdrag

Uppdraget att konstruera och bygga 58 fundament och anlägga infrastrukturen för ny vindkraftpark nordväst om Gävle, har gått till Svevia.

Finansiering klar för nästa steg i Markbygden

NCC har fått uppdraget att göra omfattande infrastrukturbyggen vid Vindkraftparken i Markbygden Ett i Piteå.

Sänd till en kollega

0.047