23948sdkhjf

”Markentreprenadbranschen är en spännande och dynamisk bransch som vi länge velat gå in i”

Ännu ett entreprenadföretag har köpts upp av en större koncern, den här gången handlar det om Skånebaserade Väg & Schaktmaskiner.

Företaget, som startades 2003, arbetar med avancerade markprojekt, det handlar främst om uppdrag som nybyggnation inom skolor, industrihallar, VA med mera, där kommuner i södra Sverige är beställare.

Nu har det familjeägda investeringsbolaget Eber Holding förvärvat firman, som man i ett pressmeddelande beskriver som ett mycket välskött bolag. 

– Markentreprenadbranschen är en spännande och dynamisk bransch som vi länge velat gå in i och tillsammans med Robert och hans fantastiska team så kan det här bli hur bra som helst, säger Ann Katina på Eber Holding, i pressmeddelandet.

Nuvarande ägare Robert Nilsson kommer att arbeta vidare i bolaget, för att tillsammans med Eber Holding och befintlig personal utveckla det vidare.

– Vi kommer vi att få en större kapacitet att vidareutveckla företaget för att erbjuda våra kunder bästa service och kvalitet. Jag vill också passa på att ge en eloge och ett stort tack till all personal som tillsammans med mig utvecklat Väg & Schaktmaskiner till det konkurrenskraftiga företag det är idag, säger han i pressmeddelandet..

Väg & Schaktmaskiner har 13 anställda och en omsättning på drygt 25 miljoner kronor. Eber Holding AB har en bakgrund från bland annat leksaksbranschen, i dag uppges fokus ligga på fastigheter, fastighetsteknik och fastighetsutveckling.

Andra koncerner som under de senaste åren samlat på sig entreprenadföretag och bolag i närliggande branscher är till exempel Nordisk Bergteknik, Storskogen och Infralogistic.

Storskogen äger bland annat MJ Contractor, Nitro Consult AB, Pierre Entreprenad, LM Transport, Trellegräv, GD Transport, Pergus Maskinuthyrning, Heab, Västmark, Fon Anlegg, Danboring, Allan Eriksson Mark AB, CS Riv & Håltagning, Sisab, Tjällmo Grävmaskiner AB, Strand, Entreprenad, Tunga Lyft och Teodoliten

Nordisk Bergteknik äger till exempel Torbjörn Sundh Entreprenad, Protek, Bohus Bergsprängning, STH Spår & Entreprenad AB, TSB Borr Entreprenad, S Blomquist Entreprenad, Norrbottens Bergteknik, Power Mining, Bröderna Anderssons Grus, Berg & Betong förstärkning, Grundia, Pålab, och SMG.

Infralogistic äger till exempel Umeå Entreprenad, Antonssons Mark & Entreprenad, Sundstorps Schakt AB, Gävle Grävteknik, Kewab, Steffes Schakt, J-H Gräv, GMT, Aspen Maskinuthyrning, Drottningholm Entreprenad, EAG Entreprenad, EAG Rental, Grävteknik och Granlunds Grävmaskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078