23948sdkhjf

Fördjupat samarbete om säkerhet

Ramirent förlänger samarbetet med Erlandssonkoncernen, ett upplägg som omfattar maskiner och tjänster men också CSR, säkerhet och arbetsmiljö.

Erlandssonkoncernen, med över 2 000 anställda och en omsättning på drygt fem miljarder kronor 2016, har förlängt sitt samarbetsavtal med Ramirent.

Enligt ett pressmeddelande kommer Ramirent fortsätta att leverera sina maskiner och tjänster, samarbetet ska dock också omfatta en djupare samverkan inom CSR (Corporate Social Responsibility, ungefärlig översättning: företagets samhällsansvar) samt systematiskt säkerhets- och arbetsmiljöarbete.

Samarbetavtalet har förlängts med två år och tanken är att gemensamt utveckla områden som arbetsmiljö och säkerhet.

Ett exempel är den skyddsdag som Ramirent och Erlandssons Bygg i Väst genomförde tillsammans i höstas.

Ramirents vd Jonas Söderkvist uppger i pressmeddelandet att han gläds åt det fördjupade samarbetet.

En av våra viktiga roller är att effektivisera byggprojekt och att säkra branschens temporära fabriker, alltså byggarbetsplatserna. Genom att tidigt vara med i planeringen kring bygget kan vi vara smörjmedlet som bidrar till att optimera säkerhet, kostnadseffektivitet och hållbarhet i den temporära fabriken. Det innebär att när byggarbetarna kommer på morgonen så kan de fokusera helt på att bygga istället för all logistik runtomkring. Det ökar också säkerheten, en säker arbetsplats är också mer effektiv.

Erik Meuller, inköpschef på Erlandssons Bygg AB uppger i samma pressmeddelande att företaget betraktar sina leverantörer som en integrerad del av verksamheten och en grundbult för lönsamma projekt som levereras i tid.

Vi är därför mycket nöjda med det nya ramavtal som tecknats med Ramirent och känner oss trygga i att det kommer att skapa det ramverk som behövs för ett långsiktigt samarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113