23948sdkhjf

Gott om nyheter från Delvator på maskinmässan

Maskiner i mängder, men även en ny vd.
Delvator har mycket att visa upp under årets maskinmässa. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Totalt visas fem hjullastarmodeller i spannet från 5-tonnaren ZW75-6 upp till 35-tonnaren ZW370-6.

En annan nyhet är bandgrävaren ZX300SLF-6. SLF står för Super Long Front och maskinen är utrustad med extra lång bom och sticka. Den når 15,75 meter horisontellt och har ett grävdjup på 10,6 meter.

Till Delvators monter kommer också 50-tonnaren ZX490LCH-6. Modellnamnet är nytt, denna bandgrävare är nämligen efterföljare till den tidigare ZX470. Bytet av sifferbeteckningen i namnet avslöjar att maskinen viktats upp och fått mer muskler. Ett par exempel är förstärkt bomkonstruktion och att överrullarna i undervagnen fått kraftigare infästningar. ZX490 har sexcylindrig Isuzumotor på nästan 10 liter som ger 270 kW (367 hästkrafter).

Man kommer även att visa kompaktbyggda maskiner. I montern visas storsäljande bandgrävarna ZX135US-6 (15 ton) och ZX225US-6 (26 ton), samt hjulgrävaren ZX145W-6 (17 ton).

Kompaktmaskinerna med indragen motvikt och snävare svängradie tilltalar fler och fler entreprenörer. Idag är 43 procent av de svensksålda maskinerna från Hitachi kompaktmaskiner, vilket innebär att dessa modeller ökat kraftigt på bara några år.

– Samtidigt är intresset för de standardbyggda maskinerna i de här viktklasserna fortsatt stort. Systermodellerna till kompaktmaskinerna är svenska storsäljare sedan länge och finns dessutom tillgängliga för snabb leverans, säger Thomas Pehrsson, tillträdande vd, i pressmeddelandet.

Thomas Pehrsson är för övrigt själv en nyhet. Den 1 maj tillträder han Delvators vd-post efter avgående Lotta Lundquist.

– Att få medverka vid Svenska Maskinmässan ger mig en intressant och givande start. Jag ser mycket fram emot att få träffa nuvarande och blivande kunder och jag vill välkomna alla som vill ha en pratstund med mig, att ta kontakt, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094