23948sdkhjf

Smart, bistert och skruvat på veckans lista!

Byggföretagen, Oilquick, Implenia, Peab Anlegg och Bellman Group är några av dem som tittar fram på veckans topplista. Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

1: ”Vår ambition är att göra branschen ännu smartare”. Två ställningsentreprenörer i Luleå har tagit fram ett digitalt planeringsverktyg för entreprenadbranschen, en app som bland annat utlovas frigöra tid och underlätta planeringen. Läs mer här!

Foto: Pressbild

2: Bellman Group står stadigt. – Även om vår verksamhet påverkas av en tuffare marknad känner jag mig trygg i att koncernen vilar på en stabil grund, säger vd Magnus Persson. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

3: ”Bistert 2023” för bygg- och anläggningsbranschen. Det blir allt dyrare att bygga. Byggföretagen räknar med ett ”bistert 2023” och råder sina medlemsföretag att indexreglera sina kontrakt. Läs mer här!

Foto: Colourbox

4: Oilquicks skruvade lösning: “Bara att byta ut”. Att rikta in sig på en sak är en av nycklarna bakom framgång menar grundaren av Oilquick, Åke Sonerud. Han och företaget kunde visa upp vad som kanske kan tänkas var en enkel, men ändå betydande, nyhet på deras snabbfästen. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

5: REPORTAGE: Byggjättens krav på jätteprojektet. Implenia har gått före tillverkarna och kör sedan flera år rakt av på biooljor. När en maskin i tiomiljonersklassen skulle inhandlas ställde man dock tydliga krav och fick en unik maskin. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

6: Peab köper företag. Peab har köpt drygt 90 procent av aktierna i det norska anläggningsföretaget Arne Olav Lund A/S. Läs mer här!

Foto: Pressbild

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094