23948sdkhjf

Smart, bistert och skruvat på veckans lista!

Byggföretagen, Oilquick, Implenia, Peab Anlegg och Bellman Group är några av dem som tittar fram på veckans topplista. Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

1: ”Vår ambition är att göra branschen ännu smartare”. Två ställningsentreprenörer i Luleå har tagit fram ett digitalt planeringsverktyg för entreprenadbranschen, en app som bland annat utlovas frigöra tid och underlätta planeringen. Läs mer här!

Foto: Pressbild

2: Bellman Group står stadigt. – Även om vår verksamhet påverkas av en tuffare marknad känner jag mig trygg i att koncernen vilar på en stabil grund, säger vd Magnus Persson. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

3: ”Bistert 2023” för bygg- och anläggningsbranschen. Det blir allt dyrare att bygga. Byggföretagen räknar med ett ”bistert 2023” och råder sina medlemsföretag att indexreglera sina kontrakt. Läs mer här!

Foto: Colourbox

4: Oilquicks skruvade lösning: “Bara att byta ut”. Att rikta in sig på en sak är en av nycklarna bakom framgång menar grundaren av Oilquick, Åke Sonerud. Han och företaget kunde visa upp vad som kanske kan tänkas var en enkel, men ändå betydande, nyhet på deras snabbfästen. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

5: REPORTAGE: Byggjättens krav på jätteprojektet. Implenia har gått före tillverkarna och kör sedan flera år rakt av på biooljor. När en maskin i tiomiljonersklassen skulle inhandlas ställde man dock tydliga krav och fick en unik maskin. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

6: Peab köper företag. Peab har köpt drygt 90 procent av aktierna i det norska anläggningsföretaget Arne Olav Lund A/S. Läs mer här!

Foto: Pressbild

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078