23948sdkhjf

Stavdal vill minska klimatpåverkan

Ökad användning av elektricitet är en av de viktigaste pusselbitarna när Stavdal nu höjer ambitionen att begränsa miljöutsläppen. I satsningen ingår bland annat fler eldrivna liftar samt ökad användning av miljöanpassad elektricitet i lokalerna.

Mycket kraft har gått åt för att kartlägga vilka mål och insatser vi ska satsa på inom hållbarhetsområdet. Med stolthet har vi uppnått de mål som varit satta till dags dato. Nu växlar vi upp för att klara även våra framtida hållbarhetsmål, säger företagets vd Mikael Olsson.

Så här långt klassar han ungefär hälften av företagets elförbrukning som miljöanpassad. För att ge miljösatsningen än mer tyngd ökar även andelen lågenergibodar. Ett väl så viktigt inslag i strategin är att förstärka satsningen på eldrivna liftar. Ambitionen är att andelen dieseldrivna liftar redan i år ska vara mindre än nio procent.

Det här är omfattande åtgärder som kommer ge en god effekt på vår egen och våra kunders miljöpåverkan. Nästa steg blir att ytterligare hjälpa våra kunder att minska byggprojektens klimatavtryck och göra det mätbart. Men det ligger några år fram i tiden, säger Mikael Olsson.

Utöver den planerade energieffektiviseringen finns också en ambition att kraftigt minska utsläppen av koldioxid i organisationens tjänstebilar under 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125