23948sdkhjf

2019 års största stjärnor!

2019 kan läggas till räkningarna och vi kan konstatera att det lästs som aldrig förr på entreprenad.com – antalet läsare och klick har ökat rejält! Men vad läste ni mest? Svaret finns här!

I februari var det dags för rättegång i ett mycket uppmärksammat fall –två maskinförare hade gripit en dieseltjuv, men det var inte tjuven som ställdes inför rätta utan maskinförarna. Leveranstidningen Entreprenad var på plats under rättegången. Läs mer här.

När hösten kom fick Maskinexpo fatta ett tungt beslut – att ställa in nästa års mässa. Läs mer här.

När domen föll i det uppmärksammade maskinförarmålet visade det sig att Niklas Krämer och Leo Björkman friades i tingsrätten. Läs mer här.

Leveranstidningen Entreprenad hälsade på Wentreprenad igen – för ni minns väl Elias Westin – som startade eget som 16-åring? Tre år senare hade han kommit långt, det var en hårt arbetande 19-åring med stora planer som kom till tals igen. Läs mer här.

Två bröder från Vikbolandet hade inte mycket mer än en obändig vilja när de startade eget 2002. Nu frodas Häv och Gräv i en expansiv del av landet och företaget, som både spränger, krossar och mäter själva, ser sin bredd som en viktig framgångsfaktor. Läs mer här.

Det har stormat en del kring jätteprojektet Förbifart Stockholm. Trafikverket hävde till exempel en av konsortiet Lovön Samverkans två entreprenader, men fick svar på tal – en av konsortiets italienska parter stämde Trafikverket på motsvarande närmare 840 miljoner kronor. Läs mer här.

Maskinentreprenörerna har varit tydliga länge, de anser att ett av de allra största hoten mot branschen är förarbristen. ME:s vd Hampe Mobärg röt till lite extra i frågan i våras. Läs mer här.

Att regeringen ville höja skatten kraftigt på den diesel som används i de svenska gruvorna redan 1 augusti i år fick förstås läsarna att haja till. Läs mer här.

NCC fick bakläxa i somras. Företaget ville ha drygt 100 miljoner kronor för extraarbeten i Göteborg, men tingsrätten ålade i stället NCC att punga ut med nästan 44 miljoner kronor till motparten. Läs mer här.

Dumprarna dundrade fram i fjällen – med fyra meter ner till berget och enorma mängde torv fick VSM gå på djupet när de byggde en internationell flygplats på en blötmyr i norra Dalarna. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094