23948sdkhjf

TYRÉNS

Början till slutet för sanering efter BT Kemi

I början av juni påbörjade Geoserve saneringen av det södra BT kemi-området i Teckomatorp. En milstolpe passerades nyligen då startskottet gick för installationen av den termiska in situ-anläggning som ska användas vid saneringen av den mest förorenade delen.

Anläggning med hållbarhet i fokus

Strax norr om Northvolts blivande batterifabrik i Skellefteå pågår det som beskrivs som Sveriges mest hållbara anläggningsprojekt. Bland annat ska samtliga massor återanvändas inom området och inget fyllnadsmaterial ska tillföras.

Nissastigen ett steg närmare upprustning

Digital teknik ska effektivisera marksanering

Kombinationen av en uppkopplad mobil datainsamlingsapp för fältdata och foto, med bland annat GPS och 3D-modeller vid saneringen av industrimark i Gävle visade sig vara effektiv. Därför får nu innovationsprojektet GeoBIM 2,5 miljoner kronor för att utveckla den digitala saneringsprocessen ytterligare.

Bilbro till Glimmingehus

En bilbro över vallgraven ska underlätta för funktionsnedsatta att ta sig fram till ett av Skånes viktigaste turistmål – Glimmingehus.

Geotekniker nybliven doktor vid KTH

Anders Prästings, geotekniker på Tyréns, har utnämnts till teknologie doktor vid KTH i Stockholm.

Modellstyrd marksanering i Gävle

Ny teknik har visat sig vara mycket effektiv när tidigare industrimark i centrala lägen ska omvandlas till bostadsområden.

Översvämningar – ett växande och underskattat problem

– Missar vi översvämningsproblematiken i stadsplaneringen riskerar vi enorm kapitalförstöring då kommuner och medborgare investerar i fastigheter som blir osäljbara samtidigt som inga försäkringsbolag vill försäkra. Det hävdar Gunnar Svensson på Tyréns.

Tyréns finansierar projekt för murverksanalys

Förhoppningen är att ta fram en mer kostandseffektiv metod för kulturmiljöbevaring.

Tyréns breddar på Mälarbanan

Internationella företag ska lära sig svenska byggregler

Hon blir ny vd för Sweco anläggning

Tyréns VD lämnar

Efter tio år på posten – nu väljer hon att sluta.

Tyréns och NCC genomför personalutbyte

Sänd till en kollega

0.047