23948sdkhjf

Till er alla från oss alla – en julklapp från Leveranstidningen Entreprenad!

Julhelgen stundar, men det finns förstås en gräns för hur mycket familjefrid och glöggmys man klarar. Ett tips från oss är att ta en paus och dyka ner i några av årets alla Entreprenadreportage – vi bjuder på tio upplåsta länkar!

Alla reportage nedan är upplåsta! Vill ni kunna läsa låsta artiklar framöver rekommenderar vi att ni prenumererar – det kan ni göra här!

REPORTAGE: Fel blev rätt för Henkes Gräv. Henrik Lennartsson ville slippa ha det tråkigt på jobbet. Tolv år senare kan man inte säga annat än att han lyckats, och Henkes Gräv har vuxit både snabbt och mycket. – Ingenting är enkelt men inget är egentligen omöjligt! Läs reportaget här!

Framgångssagan – från 11 till 300 miljoner på tio år. För Lestra Entreprenads vd, Filip Stamenkovic, är det inte bara viktigt att behandla sina underentreprenörer schysst men även att själv förstå sig på alla delar i projekten, oavsett om det rör sig om att ratta en grävmaskin eller att arbetsleda. Företaget som omsatte drygt 11 miljoner när han tog över siktar nu på en miljard om fem år. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Storsmällen fick honom att vakna upp. Michael Wikström lärde sig läxan den hårda vägen. Efter att nästan ha gått in i väggen och tvingats säga upp 35 anställda drog Bodenföretagaren upp riktlinjerna för en ny framtid. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Exklusiv satsning i Enköping. Hur roligt är det att köra maskin? Varför ska man bli maskinförare? Responsen blev överväldigande när Yrkesakademin bjöd in arbetslösa kvinnor för att visa vilka möjligheter som finns. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Logistik i kubik på Norrbotniabanan. De riktigt stora maskinerna har kallats in och schemat är tajt – några sekunder hit eller dit spelar stor roll när miljontals ton ska schaktas ur och sprängas fram inför Norrbotniabanan. Läs reportaget här!

REPORTAGE: NKR lyfte av hatten på 120-åringen. Ett anrikt landmärke i nordvästra Stockholm är på väg att få nytt liv. En av gasklockorna ska om några år inrymma en kulturscen. Men vägen dit innebär en hel del förarbeten och där är rivningsexperterna NKR en viktig pusselbit. De har nyligen monterat ned taket på den k-märkta byggnaden. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Fröléns håller fanan högt. Maria Frölén vågade vänta ut de dåliga tiderna i en bransch med höga insatser. Nu vågar hon ta betalt och satsar på utveckling och kvalitet snarare än att bara producera ton. Läs reportaget här!

Volvos elmaskin omvände skeptikern: “Det är en enorm skillnad”. Eskilstuna. Hur omvänder man skeptiker till elmaskiner i en konservativ bransch? Man gör som Volvo CE och låter anläggare köra eldrivna grävare och hjullastare när 138 nya laddstolpar ska installeras på företagets område. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Krossen som ska ta klivet in i framtiden. I Haninge kommun strax söder om Stockholm driver Skanska sedan några år tillbaka sin resurspark. Där tar man emot bergmaterial som förädlas och sedan säljs vidare eller används i företagets egna projekt. Förutom den cirkulära satsningen håller Skanska även på att ställa om resursparken till eldrift. Läs reportaget här!

REPORTAGE: Unga arenabyggare höll för trycket. Världens blickar vändes mot Umeå när Rally VM kom till stan. Det den enorma publiken kanske inte visste var att ett gäng skolelever spelat en avgörande roll i rallybygget. Läs reportaget här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067