23948sdkhjf

JCB

”Det här är en satsning som betyder jättemycket för JCB”

JCB storsatsar i Tyskland

Efter en investering motsvarande drygt en halv miljard kronor kunde JCB:s styrelseordförande Lord Bamford nyligen inviga företagets nya huvudkontor för Tyskland i Köln.

Steg V-motorer från JCB

JCB satsar på el men glömmer inte bort dieseln för det och presenterar nu steg V-motorer i flera maskiner, ett par av dem kan visas upp för en svensk publik redan på Entreprenad Live.

”Det här är en måste-maskin”

JCB har för första gången tagit fram en roterande teleskophanterare, en maskin som ska fylla många funktioner, den ska kunna göra både en teleskophanterares, en krans och en plattforms arbete.

Svenska maskiner på kartan

250 000 maskiner syns som prickar på JCB:s stora skärmar – telematiksystemet ska få dem att rulla bättre och tanken är att utveckla systemet, även i Sverige och det snart.

JCB:s svensktestade elgrävare

JCB går vidare i sin elsatsning, den minigrävare som visades upp i fjol finns nu i produktion, maskinen kommer också att visas på Entreprenad Live.

Pinfärsk JCB-grävare på Entreprenad Live

JCB:s X-grävare har fått småsyskon – tre nya modeller i X-serien lanserades i juni och nya 140 X kommer att visas på Entreprenad Live.

JCB växlar upp i Brasilien

Den brasilianska marknaden har vacklat under flera år. Nu tycks den dock ha skjutit fart igen, vilket fått JCB att planera för en investering på cirka 25 miljoner pund (närmare 300 miljoner kronor) i verksamheten.

JCB-traktor i rekordtagen

I söndags vann Lewis Hamilton sitt sjätte lopp i årets Formel 1-cirkus. Redan på midsommarafton kunde dock britterna jubla över ett nytt brittiskt hastighetsrekord för traktorer då Guy Martin klockades för 166,7 kilometer i timmen bakom ratten till en Fastrac från JCB.

JCB håller koll

JCB går vidare i sin elsatsning, företaget vill också förbättra servicen – up time center med mer fokus på telematik ska få maskinerna att rulla hela tiden.

Maskinexpo 2019
Elgrävaren på plats

Svenskt säkerhetsglas i JCB-hytter

Efter fyra års samarbete inom design och produktutveckling står det nu klart att JCB förser sina site dumpers med Hammerglass som standard.

JCB stärker i Sundsvall

JCB:s återförsäljare GT–Center utökar sitt nätverk i norra Sverige med en fullserviceanläggning som öppnar i Sundsvall i dag, 1 mars.

De ska sälja JCB

JCB har fått ännu en återförsäljare i Sverige.

Enarmad maskin med bra sikt

JCB:s nya skidsteer på band kommer till Sverige i sommar. "Maskinen har egenskaperna av en skidsteer men med betydligt bättre räckvidd och tipphöjd."

Steg V-motor från JCB

JCB kombinerar dieseloxidationskatalysatorer, selektiv katalytisk rening och integrerade dieselpartikelfilter i sina nya steg V-motorer.

Svenska Maskinmässan 2018
Extra allt för svenska entreprenörer

JCB:s Nordic edition blir standard på nya X-grävarna, Hydradig och samtliga hjullastare. "En fullt utrustad brittisk maskin är standard för oss".

Svenska Maskinmässan 2018
Större däck på ny hjullastare

JCB tar med sig sin 419S hjullastare till Svenska Maskinmässan.

Svenska Maskinmässan 2018
Förarfokus i ny bandgrävare

JCB:s nya tunga grävare hänger med till Solvalla, företaget visar sin 220X som premiärvisades i England tidigare i vår, en maskin där man anser sig ha månat extra mycket om förarens komfort.

Komplett kompaktserie

JCB har lanserat flera kompakta grävmaskiner under de senaste åren, i mars kom den sista i serien, 15C-1. JCB räknar dock med att storebror 19C är mer intressant för den svenska marknaden.

Snabbladdad batterimaskin

JCB:s första elgrävare ska kunna göra allt som dieselvarianten klarar lovar företaget som ser stora fördelar med en tyst och liten maskin som kan arbeta i sårbara miljöer.

Säkrare minidumprar

JCB har börjat tillverka egna, fronttippande dumprar på 1-9 ton, maskinerna uppges vara säkrare än andra men det är oklart om de blir aktuella för den svenska marknaden.

Patrik föll för första X-grävaren

En liten entreprenör i Västsverige blev först i Sverige, kanske till och med först i Europa, att köpa JCB:s nya grävmaskin – JCB 220X. – När jag fick se maskinen tvekade jag inte, säger Patrik Stensson.

Nordic Edition på nya JCB-grävaren

JCB:s nya grävmaskiner kommer till Sverige redan i april och Markus Möller, försäljningsansvarig i Sverige, tror att den kommer att gå hem i Sverige. – Det är en fantastisk maskin.

Sänd till en kollega

0.094